Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΔ – Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Μονομαχία για δύο

Ηλίας Στεφανόπουλος και Κώστας Σπηλιόπουλος τα φαβορί – Όλο το παρασκήνιο
Σε μονομαχία για δύο εξελίσσεται η επιλογή του «εκλεκτού από τη Νέα Δημοκρατία που θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου και θα κληθεί να κοντραριστεί με τον Απόστολο Κατσιφάρα.
Κι ενώ οι τελευταίες πληροφορίες, όπως εξάλλου είχε γράψει από το περασμένο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, ο διαδικτυακός ιστότοπος της «Σ» www.sinidisi.gr ήθελαν φαβορί τον επί σειρά ετών Βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, πρώην Υπουργό, Αιγιώτη Κώστα Σπηλιόπουλο, χθεσινή συνάντηση του Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πατρινό δικηγόρο Ηλία Στεφανόπουλο, γιο του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, αλλάζουν(;) τα δεδομένα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση στην οποία παρών ήταν και ο Αχαιός Βουλευτής Ιάσων Φωτήλας, ο κ. Στεφανόπουλος εμφανίστηκε θετικός, όμως ζήτησε ένα χρονικό περιθώριο για να εξετάσει τις προϋποθέσεις μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.
Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Σπηλιόπουλος, με δηλώσεις του στη «Σ» επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του για τις Περιφερειακές εκλογές. «Βεβαίως και ενδιαφέρομαι να διεκδικήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Βρίσκομαι εδώ και καιρό σε συζητήσεις με τη Νέα Δημοκρατία από την οποία η στήριξη θα είναι ξεκάθαρη αν και ο συνδυασμός μας θα έχει ένα ευρύτερο προοδευτικό χαρακτήρα. Στις αρχές του ερχόμενου μήνα όλα αναμένεται να έχουν ξεκαθαρίσει» ανέφερε ο κ. Σπηλιόπουλος ο οποίος για την ώρα δεν θέλησε να πει περισσότερα.
Υπενθυμίζεται ότι έχει θέσει εαυτόν εδώ και καιρό εκτός Κινήματος Αλλαγής, καθώς έχει έρθει σε μετωπική ρήξη με την ηγεσία του κόμματος για μία σειρά από θέματα.
Προ ημερών εξάλλου, στην Πειραιώς, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, το όνομα του κ. Σπηλιόπουλου έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί πρόσωπο με μετριοπαθή κοινωνικοπολιτικά χαρακτηριστικά και με εμπειρία, με τον σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας να αλλάζει μετά τη διαφαινόμενη στήριξη της υποψηφιότητας Κατσιφάρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα πρόσωπα που συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά αυτά φαίνεται να είναι αυτά του Ηλία Στεφανόπουλου και του Κώστα Σπηλιόπουλου.
Εν αναμονή λοιπόν των επίσημων ανακοινώσεων.
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»
google page rank