Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΕΛ.ΑΣ.: Συνεχίζουν οι μεγάλες επιφυλάξεις για την «δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη»

Τι αναφέρουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για την δικαστική δίωξη και τα νέα στοιχεία που έχουν εμφανισθεί

Σημαντικές επιφυλάξεις και αμφιβολίες για την δικαστική εξέλιξη, με την άσκηση δίωξης για τον θάνατο της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, που είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο καμμένο αυτοκίνητό της στις 8 Ιανουαρίου 2018, σε χωράφι στη λίμνη Τριχωνίδα, εξακολουθούν να εκφράζουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που έχουν ασχοληθεί διεξοδικά με την υπόθεση.
Και οι οποίοι απέδωσαν, μετά από ενδελλεχή εξέταση των στοιχείων, τον θάνατο της άτυχης γυναίκας από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας σε αυτοχειρία. Οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί του Αγρινίου άσκησαν προσφάτως δίωξη για ηθική αυτουργία(σσ.: διαψεύδεται ότι υπάρχουν κατηγορούμενοι για φυσική αυτουργία) στην αναφερόμενη πλέον ανθρωποκτονία της 44χρονης σε βάρος ενός ιατρού, προσωπικού φίλου της.
Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ «οι σαφείς ενδείξεις για αυτοκτονία της άτυχης γυναίκας προέκυψαν από το ιστορικό της σχέσης της με τον ιατρό, από την πίεση που του ασκούσε για να συνεχίσουν την γνωριμία τους και τις αρνήσεις του τελευταίου. Καθοριστικό φαίνεται ότι ήταν το μήνυμα που του είχε στείλει στο κινητό του για «ραντεβού στον άλλο κόσμο». Το πλέον σημαντικό στοιχείο ήταν η κατάθεση υπαλλήλου πρατηρίου βενζίνης αλλά και υλικό από κάμερα του εν λόγω πρατηρίου που έδειχνε ότι η 44χρονη είχε αγοράσει πετρέλαιο κίνησης, λίγο πριν τον θάνατό της, με το οποίο φαινόταν ότι περιέλουσε το αυτοκίνητό της, του έβαλε φωτιά και βρήκε τραγικό θάνατο μέσα σε αυτό.

Τότε είχε εξετασθεί και ο γιατρός –εργαζόταν στην Αθήνα και στο Μεσολόγγι– που μας περιέγραψε σαφώς τι είχε συμβεί και μας παρουσίασε στοιχεία ότι τις κρίσιμες ώρες είχε ταξιδέψει από Αθήνα, σε Πύργο και ακολούθως στη Ναύπακτο. Επιπλέον από κανένα εύρημα δεν προέκυπτε η παρουσία άλλων ατόμων στο σημείο που βρέθηκε καμμένο το αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη».

Όμως τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάστηκαν στις δικαστικές αρχές μελέτες πραγματογνώμονα και άλλων, που φέρεται να «κλονίζουν» την εκδοχή της αυτοκτονίας και οδήγησαν σε δίωξη για ανθρωποκτονία. Οι νέες ενδείξεις αφορούν ανάλυση ευρημάτων και της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο ΙΧ της 44χρονης (δείγματα αιθάλης, στοιχεία καύσης, αποτυπώματα παπουτσιού στην οροφή του αυτοκινήτου κλπ) που φαίνεται να «προσδιορίζουν την παρουσία άλλων ατόμων στο σημείο που εγκλώβισαν την Ειρήνη Λαγούδη».

Ακόμη αναφέρθηκε ότι τα SMS που είχε στείλει στον γιατρό για πράξη αυτοχειρίας της ήταν «σχήμα λόγου» ή μπορεί να είχαν εμφανισθεί εκ των υστέρων. Επίσης διατυπώθηκε η άποψη ότι η Ειρήνη Λαγούδη είχε αγοράσει το μπιτόνι του πετρελαίου όχι γιατί ήθελε να βάλει φωτιά στο ΙΧ της αλλά γιατί έτσι της είχε ζητήσει ο γιατρός ή οι συνεργοί του με επίκληση ότι είχαν ξεμείνει από καύσιμα στην περιοχή. Τέλος παρουσιάσθηκε ανάλυση από «πρώην αστυνομικο του FBI» ότι το χαμένο κινητό της άτυχης κοπέλας εντοπίσθηκε –μέσω σήματος κινητής τηλεφωνίας- να λειτουργεί σε κατοικία της Αιτωλοακαρνανίας που σχετίζεται με τους αναφερόμενους δολοφόνους.

Ωστόσο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ σημείωναν ότι «όλα αυτά τα στοιχεία είναι ασαφή. Μπορεί τα κτυπήματα με το παπούτσι της στην οροφή ή σε άλλα σημεία του ΙΧ –αν επιβεβαιωθούν- να οφείλονται σε δισταγμό της τελευταίας στιγμής και στην προσπάθειά της να απεγκλωβισθεί από το καιόμενο αυτοκίνητο. Δεν φαίνεται πουθενά να είχε μώλωπες από κτυπήματα ή από πάλη με τους αναφερόμενους δολοφόνους που την υποχρέωσαν ταχα να μπει στο όχημα.

Εξάλλου αυτή η εκδοχή σχεδίου δολοφονίας της, μέσα σε καιόμενο ΙΧ, με σκηνοθεσία αυτοκτονίας και με την αγορά του …καυσίμου από το θύμα, είναι προφανώς απίθανο και ίσως πρωτοφανές διεθνώς. Ακόμη, για το ακραίο σενάριο ότι μετέφερε το μπιτόνι με το πετρέλαιο κίνησης γιατί, υποτίθεται ότι κάποιος από τους γνωστούς της έμεινε από καύσιμα, πρέπει να αναφερθεί ότι οι συγκεκριμένοι «ύποπτοι» έχουν ΙΧ που κινούνται με βενζίνη. Επιπλέον απορίες προκαλεί η αναφερόμενη εύρεση, μέσωFBI και …ΗΠΑ, του στίγματος του κινητού της Ειρήνης Λαγούδη και μάλιστα σε συγκεκριμένο σπίτι. Παραμένει άγνωστο η ιδιότητα και οι προσβάσεις σε ελληνικές και ξένες υπηρεσίες και η γνησιότητα αυτών των στοιχείων.

Πολύ δε περισσότερο που οι αναλύσεις στίγματος μέσω κεραιών κινητής τηλεφωνίας προσδιορίζουν περιοχή και όχι συγκεκριμένο σημείο με ακρίβεια μέτρου που εκπέμπει κάποια συσκευή. Σημειώνεται ότι είχε υπάρξει έλεγχος για να βρεθούν ηλεκτρονικά ίχνη του χαμένου κινητού της 44χρονης χωρίς αποτελέσματα. Όμως όλα θα κριθούν στην συνέχεια και κανείς δεν πρέπει να προτρέχει…».

tovima.gr

www.agriniotimes

google page rank