Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Βίντεο: Η στιγμή της ανταλλαγής πυροβολισμών του ομογενή στην Αλβανία με τους αστυνομικούς

Βίντεο-ντοκουμέντο από την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα και των αστυνομικών στις Βουλιαράτες έδωσε στη δημοσιότητα το αλβανικό κανάλι «REPORT TV».

Όπως θα δείτε στο βίντεο, που έχει τραβηχτεί από το καφενείο του χωριού, εμφανίζεται ο Κατσίφας ντυμένος με ρούχα παραλλαγής και να κρατάει ένα καλάσνικοφ.
Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι νωρίτερα, αρμόδιες πηγές της ΕΛΑΣ διέψευδαν ότι η ένοπλη συμπλοκή του Κατσίφη με τους Αλβανούς αστυνομικούς είχε σχέση με την ύψωση της ελληνικής σημαίας.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ούτε μαρτυρίες, που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή στην Αλβανία, κατά την οποία έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Αλβανών αστυνομικών ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, με την ύψωση της ελληνικής σημαίας.
Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Κατσίφας συμμετείχε στον σημαιοστολισμό στους Βουλιαράτες, όπου αναρτήθηκαν δεκάδες σημαίες, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, χωρίς να ανακύψει κάποιο θέμα.
                
cyprustimes
google page rank