Ετικέτες

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Δεκτό το αίτημα της οικογένειας για εξέταση από Έλληνα ιατροδικαστή

- Θα εξεταστεί τελικά η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα από Έλληνα ιατροδικαστή - Δεκτό μετά και από διπλωματικές πιέσεις το αίτημα της οικογένειας του 35χρονου ομογενή - Συγκεχυμένες ακόμα οι πληροφορίες για το ποιος θα κάνει την εξέταση - Ιατροδικαστής από την Κοζάνη πηγαίνει στην Αλβανία σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ

Νέα ανατροπή στο θέμα της εξέτασης της σορού του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα από Έλληνα ιατροδικαστή. Μετά τις πληροφορίες που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας, πως το αίτημα της οικογένειάς του απορρίφθηκε από τις αλβανικές αρχές, υπάρχει νέα εξέλιξη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, μετά και από διπλωματικές πιέσεις, η αλβανική πλευρά υποχώρησε και αποδέχτηκε το αίτημα της οικογένειας Κατσίφα να εξεταστεί η σορός του 35χρονου από Έλληνα ιατροδικαστή.
             

Άγνωστο, πάντως, παραμένει ακόμα ποιος θα είναι αυτός που θα κάνει την εξέταση για να προσδιορίσει τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου την περασμένη Κυριακή στο χωριό Βουλιαράτες. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ πρόκειται στην Αλβανία να μεταβεί ιατροδικαστής από την Κοζάνη.
Ωστόσο, νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως με παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Ιωαννίνων είχε ζητηθεί από την αντίστοιχη αρχή στο Αργυρόκαστρο να δοθεί άδεια στον ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη να διενεργήσει έρευνα στη σορό του 35χρονου.
Δεδομένου πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν ήταν μόνο μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας Αλβανίας, αλλά και Έλληνας πολίτης, βάσει διακρατικής συμφωνίας, οι αλβανικές αρχές έπρεπε να εγκρίνουν το σχετικό αίτημα της Ελλάδος που από την πρώτη στιγμή ζήτησε διευκρινήσεις.
www.newsit.g