Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Καμαρ-ωτός θρίαμβος: Ισοπέδωσε την Α.Ε.Κ!

Ένας εξαιρετικός Παναιτωλικός νίκησε κατά κράτος την Α.Ε.Κ με 2-1, ένα σκορ που ίσως αδικεί τους παθιασμένους παίκτες του Τίτορμου. Η ομάδα μας κυριάρχησε, προηγήθηκε με 2-0, αγχώθηκε στο τέλος αλλά πήρε το πολύ σημαντικό «τρίποντο». 2 γκολ ο Καμαρά, αποθέωση από το φίλαθλο κοινό του Αγρινίου!

Δεν αποχωρίστηκε ούτε τώρα το 4-2-3-1 ο Δέλλας. Κυριακίδης κάτω από τα γκολπόστ, Μαρινάκης, Άργκους, Χαντάκιας, Ρότσα οι 4 της άμυνας και Λουσέρο, Ντίαζ ως κεντρικοί μέσοι. Στα «φτερά» της επίθεσης οι Μανά και Γουίλιαν και μοναδικός προωθημένος ο Καμαρά.
Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Παναιτωλικός με σκοπό να πιέσει τον αντίπαλο. Η ομάδα μας ήταν καλύτερη, έχοντας μπλοκάρει τα ατού της Α.Ε.Κ, αλλά δεν απείλησε τον Μπάρκα. Το πρώτο 25λεπτο κύλησε με ένα μόλις καλό σουτ του Μπακάκη που πέρασε άουτ. Στο 25' της αναμέτρησης, η βοηθός Δέτση υπέπεσε σε ένα ανεπανάληπτο λάθος, ακυρώνοντας καθαρό γκολ των γηπεδούχων ως οφσάιντ ( ο Γουίλιαν καλυπτόταν από 3 παίκτες ), αλλά 1 λεπτό αργότερα η τάξη... αποκαταστάθηκε.

 Ο Τίτορμος βγήκε υπέροχα στην αντεπίθεση με τους Γουίλιαν, Ρότσα, ο τελευταίος έκανε επικίνδυνο γύρισμα εντός περιοχής και ο Καμαρά (ή ο Τσόσιτς) άνοιξε το σκορ! Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου ο Παναιτωλικός συνέχιζει να βγαίνει στην κόντρα με εξαιρετικό τρόπο, αλλά οι Μανά και Καμαρά τα... χάλασαν στην τελική προσπάθεια σε 2 εξαιρετικές περιπτώσεις (αν και ο Καμαρά βρισκόταν σε οριακή θέση οφσάιντ στη μεγάλη φάση του 46'). Το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μισού συνέπεσε με την κεφαλιά του Πόνσε, που απέκρουσε σωστά ο Κυριακίδης.
Στο δεύτερο μισό ο Παναιτωλικός συνέχισε στο ίδιο τέμπο κι ευτύχησε να κάνει νωρίς το 2-0. Στο 51', Ο Καμαρά έπιασε τρομερή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ κι έγραψε το 2-0 βάζοντας «φωτιά» στο κλουβί. Η διαχείριση του σκορ ήταν πλέον το ζητούμενο και μέχρι το 75' όλα πήγαιναν κατ'ευχήν. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι παίκτες μας έβγαλαν σημάδια κόπωσης, κλείστηκαν στο μισό γήπεδο και στο 77' ο Σιμόες μείωσε από οριακή θέση, στην 1η αξιόλογη στιγμή της Ένωσης στο 2ο ημίχρονο. Τα... φαντάσματα της Λαμίας και του Αστέρα ξύπνησαν, αλλά ευτυχώς ο Παναιτωλικός άντεξε την πίεση. Μοναδική καλή στιγμή του Δικέφαλου η κεφαλιά του Πόνσε, σε μια φάση που ο Αργεντινός επιθετικός είναι 2 μέτρα οφσάιντ! Το σφύριγμα της λήξης ανακούφισε τους Αγρινιώτες, που χειροκρότησαν θερμά τους παίκτες για το αποτέλεσμα και την προσπάθεια τους.
Το πάθος, η αγωνιστικότητα και η προσήλωση στον στόχο της νίκης. Οι παίκτες μας έπαιξαν λυσσασμένα, κέρδισαν κατά κράτος τις προσωπικές μονομαχίες και γενικά έδειξαν ότι... «Αγρίνιο σημαίνει τσαμπουκάς», όπως λέει και το σύνθημα της Θύρας 6.
Οι περισσότεροι παίκτες μας ήταν θετικοί απόψε, αλλά ξεχώρισαν οι Ντίαζ (με τα «άπειρα» χιλιόμετρα που κατάπιε), ο Καμαρά (σκόρερ και πιεστικός για τον αντίπαλο) και ο Γουίλιαν. Ειδικά από τον τελευταίο είχαμε καιρό να δούμε τόσο καλή εμφάνιση. Ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι αποδεικνύοντας ότι αξίζει να βρίσκεται στην ομάδα.
Η συνολική αντιμετώπιση ενός ποιοτικού αντιπάλου. Η Α.Ε.Κ απείλησε ελάχιστα, γεγονός που μαρτυρά την εξαιρετική τακτική που εφάρμοσαν παίκτες και Δέλλας στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Δεν μπορούμε να βρούμε κάτι αρνητικό από τη σημερινή εμφάνιση. Ίσως το άγχος το τελευταίων λεπτών και το κλείσιμο των παικτών μας στο μισό γήπεδο να είναι τα πράγματα που δε μας άρεσαν, αλλά το έκαναν για να διαφυλάξουν τη μεγάλη νίκη.
Καλός ο ρέφερι και η βοηθός Κορομπίλια, αξιοθρήνητη η παρουσία της βοηθού Δέτση. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για τις υποδείξεις της. Ακυρώνει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ γκολ (θύμισε... Κατσουράνη) στο 25', δεν υποδεικνύει οφσάιντ τον Καμαρά στο 45'+ στη μεγάλη ευκαιρία του Παναιτωλικού, υποδεικνύει λανθασμένα οφσάιντ τον Λιβάγια σε μια επικίνδυνη επίθεση της Α.Ε.Κ, δεν δίνει οφσάιντ στο 88' στον Πόνσε, σε μια φάση που η Α.Ε.Κ λίγο έλειψε να κλέψει την ισοπαλία. Για τη φάση του 2-1 ας μην κατηγορηθεί αφού είναι μια οριακή φάση, αλλά, μάλλον, και σε αυτή έκανε λάθος!!
Ο Καμαρά. 2 γκολ από τον «Κρέσπο» του Παναιτωλικού. Εμφανώς προβληματισμένοι στη διοίκηση μετά από αυτή την εμφάνιση, αναζητούν φορ. Ανεπίτρεπτο ένας κλασσικός επιθετικός να πετυχαίνει μόλις 2 τέρματα ενάντια στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ... Πέρα από την πλάκα, τρομερός ο Αφρικανός φορ, ταλαιπώρησε Μπάρκα και αντίπαλη άμυνα. Ελπίζουμε να μην έχει κάτι σοβαρό, καθώς αποχώρησε με ενοχλήσεις.
Ο Παναιτωλικός πέτυχε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια μεγάλη νίκη μετά από καιρό. Η ομάδα μας έδειξε σοβαρότητα, είχε ορθολογική ανάπτυξη και έδειξε σε όλους ότι το «κλουβί» είναι, ξανά, μια δύσκολη έδρα για κάθε αντίπαλο! Επόμενο παιχνίδι στον Πειραιά, όπου αναμένουμε εμφάνιση ανάλογη με αυτές της Τούμπας και τη σημερινή.


www.titormosnet.com

google page rank