Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Η Μαρία Λούντζη Πετροπουλου Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το Συνδυασμό "Κύμα Αλλαγής" και το Θανάση Κασόλα

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
Δήμος σε περίοπτη θέση, με πολλές πλουτοπαραγωγικές πηγές και με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Γειτνιάζει με όμορφες τουριστικές περιοχές (Λευκάδα και Πρέβεζα ) και έχει αεροδρόμιο στην περιφέρειά του( Άκτιο). 
Παράγει μεγάλες ποσότητες γάλακτος, κρέατος και ψαριού, τόσο μέσω αλιείας όσο και ιχθυοκαλλιέργειας, ελαιολάδου αλλά και βρώσιμων ελιών – περιοχή Δρυμού, Τρύφου, Λουτρακίου. Διαθέτει την Πάλαιρο κυρίως, την Πογωνιά και τη Βόνιτσα που μπορούν να υποστηρίξουν τον συνεχώς αυξανόμενο τουρισμό και το Θύρειο που υπήρξε η αρχαία πρωτευουσα της Ακαρνανίας. Πλούσιος σε ύδατα ( ποτάμι της Νήσας, ποτάμι Μοναστηρακίου, φράγμα Αχυρών, λίμνες Αμβρακία και Βουλκαριά αλλά και το βαρύ όνομα της Κορπής). 
Βρέχεται από τα νερά του υδροβιότοπου του Αμβρακικού και του Ιονίου πελάγους. Με ήπιο κλίμα, ιδιαίτερο και όμορφο περιβάλλον, ημιορεινό με δάση βελανιδιάς και το ελατόδασος της Κομπωτής – Μπουμιστού, με το οροπέδιο-Λιβάδι Βάτου, με τον κάμπο της Νήσας, με την ξακουστή περιοχή της Κατούνας - κόμβος του Ξηρομέρου- και των γύρω χωριών της. 
Με την μεγάλης έκτασης δαντελωτή ακτή –Λουτράκι, Παλιάμπελα, Βόνιτσα, Άκτιο, Πλαγιά, Πογωνιά, Πάλαιρος-. 
Τι λείπει όμως και μείναμε πίσω; Το όραμα της ανάπτυξης και η υπεύθυνη διαχείριση! 
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 
1. Περιβαλλοντικός σχεδιασμός 
2. Τουριστικός αναπτυξιακός σχεδιασμός που θα ενώνει τα τουριστικά μας κέντρα με τις περιοχές ιδιαίτερου κάλλους , ποτάμι Νήσας, φαράγγι Τρύφου, Μοναστηράκι και το ποτάμι του, αρχαιολογικό χώρο Θυρείου. 
3. Δημιουργία ΠΟΠ προϊόντος για τη φέτα μας. 
4. Ανάδειξη του χώρου της ιαματικής πηγής Κορπή και ιαματικών λουτρών Τρύφου.
 5. Προσέλκυση επενδύσεων για την ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού που θα περιλαμβάνει ορειβασία, ορεινή ποδηλασία, ιππασία και περιπάτους. 
6. Προσέλκυση επενδύσεων για τα βασικά μας προϊόντα το γάλα και το κρέας. 
7. Ενίσχυση των υπαρχόντων συλλόγων και προτροπή για δράση πολιτών μέσω πολιτιστικών, εξωραϊστικών και αθλητικών συλλόγων. 
Η επένδυση στο περιβάλλον και η δημιουργία υποδομών μόνο κέρδη και μάλιστα πολλαπλά θα επιφέρει.
google page rank