Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

O Κώστας Τσακάλης ορίστηκε Αντιδήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας και "Μπήκε στα βαθιά"

Ο Νο 1 νικητής των εκλογών του συνδυασμού Δύναμη πολιτών είναι αναμφισβήτητα ο Κώστας Τσακάλης, ο οποίος είναι ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στο σύνολο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Ο Κώστας κατάγεται από την Πάλαιρο όπου και κατοικεί μόνιμα με την οικογένειά του και δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας. 

Η πρωτιά σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο πέρα από τεράστια ικανοποίηση και αναγνώριση φέρει στην συνέχεια και τεράστιες ευθύνες έναντι των χιλίων και πλέον δημοτών που τον τίμησαν με την ψήφο τους και πρέπει πραγματικά να εργαστεί πάρα πολύ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου, σημειωτέον δε, ότι και στην Κατούνα ακόμα ήρθε πρώτος από τους υποψήφιους εκτός Ενότητας Μεδεώνος δηλ. στον έξω σταυρό. 

Όπως είναι σε όλους γνωστό ο Κώστας έχασε τον πατέρα του, τον αείμνηστο Νίκο Τσακάλη, εν ενεργεία Αντιδήμαρχο, κατά την διάρκεια του καθήκοντος στο Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας. 

Μετά από ένα χρόνο περίπου ο Κώστας ξεκίνησε να είναι κοντά στο Δήμο, κυρίως στην Πάλαιρο και τα προβλήματά της, δίπλα στον πρόεδρο του χωριού και τους Δημοτικούς Συμβούλους και πολλές φορές τον έχουμε δει να τραβάει μπροστά, να πρωτοπορεί σε πολλές δραστηριότητες στην Πάλαιρο. 

Όταν ήρθαν οι εκλογές, ο κόσμος στάθηκε δίπλα στον Τσακάλη και τον τίμησε με την ψήφο του, ο Κώστας δε ποτέ δεν κατηγόρησε την προηγούμενη Δημοτική αρχή για λάθη και παραλείψεις , ούτε και πρόσωπα γύρω από αυτή, τήρησε μια στάση διακριτική.

Δεν είναι τυχαίο που ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης ξημεροβραδιάζoταν στην Πάλαιρο και ότι εκεί κυρίως ήταν το ορμητήριο του συνδυασμού και του ιδίου προσωπικά για τις εκλογές. 

Τώρα, από την ώρα των αποφάσεων περάσαμε στην ώρα των πράξεων, η ορκωμοσία πέρασε, οπότε και ο ορισμός Αντιδημάρχων από τον Δήμαρχο. 

Ο Κώστας Τσακάλης ορίστηκε πριν λίγες μέρες Αντιδήμαρχος, ενώ δεν είχε κάνει ούτε μια μέρα Δημοτικός Σύμβουλος με λίγα λόγια “έπεσε στα βαθιά” της Παλαίρου. 


Απαράδεκτη η Κατάσταση να μπαίνουν τα αυτοκίνητα στο χώρο
 της εκκλησίας του Αη Γιάννη και της παραλίας

Τα δύσκολα άρχισαν, ας πάρουμε μια γεύση. 



Από τις πρώτες μέρες κιόλας ο Κώστας με ενθουσιασμό και όρεξη έχει πέσει στη δουλειά τα προβλήματα αλλά και τα έργα ξεκίνησαν και συνεχίζονται.
Στο μεγάλο παραλιακό μέτωπο οι εργασίες συνεχίζονται στο πίσω μέρος με λίγα παράπονα από τους καταστηματάρχες για τον φωτισμό που δεν έχει ολοκληρωθεί. 
Μια μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή πριν λίγες μέρες, η γρήγορη κινητοποίηση όλων έφερε θετικά αποτελέσματα. 

Έσπασε πριν λίγες μέρες ο αγωγός του βιολογικού στην περιοχή Όχθια που αντιμετωπίστηκε αμέσως.
Ο δρόμος για την παραλία "Βαθυαβάλι"
Στην παραλία, οι μπάρες έπεφταν για την απαγόρευση της κυκλοφορίας τα βράδια εκτός των ταξί, αλλά αυτοκίνητα ήταν παντού στο λιμάνι έως και ανάμεσα στα καταστήματα της παραλιακής ζώνης, μεγάλο το Πρόβλημα. 

Δυστυχώς το έργο στα Όχθια δεν ξεκίνησε ακόμα και ο δρόμος είναι και πολύ κακή κατάσταση.
Ανάπλαση παραλιακού μετώπου 

Αρμοδιότητες του Κωνσταντίνου Τσακάλη του Νικολάου με τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες για όλες τις Δημοτικές Ενότητες:
  • Η ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας των προμηθειών του Δήμου και της αποθήκης υλικών.
  • Η ευθύνη παρακολούθησης, συντήρησης, καλής λειτουργίας και συμπλήρωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου.
  • Η ευθύνη θεμάτων σχολικής στέγης, η μίσθωση ακινήτων για τη στέγαση δημόσιων σχολικών μονάδων.
  • Η ευθύνη εκτέλεσης προγραμμάτων δια βίου μάθησης στο πλαίσιο του αντίστοιχου εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  • Η ευθύνη σε θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
  • Η ευθύνη τουριστικής προβολής του Δήμου.
  • Η ευθύνη επίβλεψης και λειτουργίας του ΧΥΤΑ, ΧΑΔΑ, ΧΥΤΥ, Βιολογικού και ανακύκλωσης στην Δ.Ε. Παλαίρου.
  • Υπογράφει με εξουσιοδότηση του Δημάρχου, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες.
  • Μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου
  • Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. 
Καλή επιτυχία Κώστα στο Δύσκολο έργο σου

Συνεχίζεται με την παρουσίαση των άλλων Αντιδημάρχων





Ευάγγελος Κουτιβής


google page rank