Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

«Όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία για το ποδόσφαιρο διαγράφεται» -Καθαρό μήνυμα Μαξίμου σε βουλευτές ΝΔ

Φωτιές έχει ανάψει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η τροπολογία για τον μη υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης.
Η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία έφερε σε ακόμα δυσκολότερη θέση την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, καθώς είναι σαφές ότι οι βουλευτές που εκλέγονται στη βόρεια Ελλάδα αλλά και στην περιφέρεια του Πειραιά είναι σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.
Το Μέγαρο Μαξίμου διαβλέποντας τον κίνδυνο να υπάρξουν διαρροές στη σημερινή ψηφοφορία έστειλε σαφές μήνυμα στους βουλευτές ότι δεν θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε διαφοροποίηση από την κυβερνητική γραμμή. «Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων. Δεν μας αφορά αν διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ γιατί αφαιρούνται βαθμοί ούτε αν διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός γιατί δεν υποβιβάζεται ο ΠΑΟΚ» είναι το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους βουλευτές, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Άλλωστε, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, η χθεσινή διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα του κόμματος ήταν και ένα έμμεσο μήνυμα στα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, διαμήνυσε ότι δεν θα δεχθεί ούτε πιθανή απουσία από τη σημερινή ψηφοφορία η οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη όπως εξελίχθησαν τα πράγματα.
«Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία. Κάποιες απουσίες είναι δικαιολογημένες, αλλά δεν θα υπάρξει πρόβλημα», διαβεβαίωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Υψηλοί τόνοι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία
Στην κυβέρνηση, πάντως, αναμένεται να διατηρήσουν υψηλούς τόνους και απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζοντας να τονίζουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μιζάρει στον λαϊκισμό». Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση λειτούργησε με λαϊκιστικά αντανακλαστικά και καλούν τα κόμματα να απαντήσουν ευθέως αν κάποιος πρέπει να τιμωρείται αν παρανομεί ή αν πρέπει να μένει στο απυρόβλητο. «Πρέπει να τιμωρείται όποιος παρανομεί ή να μένει στο απυρόβλητο; Η τιμωρία αυτή είναι ο υποβιβασμός; Ας αφήσει τα παραμύθια κι ας απαντήσει καθαρά», επισήμαιναν χθες κυβερνητικές πηγές.
Οι ίδιες πηγές τόνιζαν επίσης ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί το κοινό συμφέρον. «Η επιλογή της είναι πολιτική και κοινωνική κι όχι οπαδική. Και δεν πρόκειται να κάνει πλάτες στην παρανομία, ούτε να επιτρέψει ανούσιους διχασμούς, τη στιγμή που η πατρίδα μας αφήνει πίσω της την κρίση και καλείται να αντιμετωπίσει εθνικούς κινδύνους».
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι από τη σημερινή ψηφοφορία θα απέχουν η Ελληνική Λύση, το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ.


Πηγή: iefimerida.gr
google page rank