Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Πολιτικά απομονωμένος ο Αυγενάκης - «Πυρά» από βουλευτές, καμία στήριξη από υπουργούς

Tο κλίμα για τον υφυπουργό Αθλητισμού έχει βαρύνει αρκετά μεταξύ των γαλάζιων στελεχών, ενώ ήταν πολλές οι δημόσιες τοποθετήσεις για την απόφαση της ΕΕΑ

Πλήρως απομονωμένος μοιάζει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, όπως αποκάλυψε στο OPEN TV ο Σωτήρης Σταθόπουλος. Το κλίμα είναι ιδιαιτέρως βαρύ για τον ίδιο ενώ δεν είναι λίγοι οι βουλευτές και πολιτευτές του κόμματος που εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθεσή τους στις πρακτικές του και φυσικά στην αρχική απόφαση της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης δρομολόγησε από χθες (27/1) τις εξελίξεις, μετά την απόφαση - σκάνδαλο της ΕΕΑ, και τόνισε ότι δεν θέλει στη δύσκολη υπάρχουσα πολιτική συγκυρία να ανοίξει ένα τέτοιο θέμα και να διχαστεί η Ελλάδα στα δύο για το ποδόσφαιρο, από τη στιγμή που έχουμε ανοιχτά τα εθνικά μας μέτωπα.
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Σωτήρη Σταθόπουλου, δόθηκε εντολή από το Μαξίμου να ανασκευάσει ο κ. Αυγενάκης, κάτι που έκανε άμεσα μέσω Twitter. Όπως είπε ο δημοσιογράφος του OPEN, μένει να δούμε τι εξέλιξη θα υπάρξει στο μέλλον, καθώς υπάρχει η σιωπή των υπουργών της κυβέρνησης, με δεδομένο ότι ουδείς εξ αυτών θέλησε να τον υπερασπιστεί δημόσια.

Πυρά εντός ΝΔ κατά Αυγενάκη
Πυρ ομαδόν από βουλευτές, πολιτευτές και φίλα προσκείμενους στη Νέα Δημοκρατία κατά Λευτέρη Αυγενάκη. Δεν είναι λίγοι οι «ομόσταβλοι» του υφυπουργού Αθλητισμού, τον οποίο κατηγορούν για μεροληπτική στάση ύστερα από την εισήγηση-σκάνδαλο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για υποβιβασμό των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Οι αντιδράσεις για την εισήγηση της ΕΕΑ, που αφορά στον ΠΑΟΚ και στην Ξάνθη ξεκίνησαν στο γήπεδο της Τούμπας, εκεί που ο φίλαθλος κόσμος του «δικέφαλου του βορρά» ενημερώθηκε για τα… άσχημα μαντάτα κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Βόλο και ξέσπασε με πανό και συνθήματα.
Τη… σκυτάλη πήρε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος έκανε λόγο για «μεθοδεύσεις που θα επιχειρήσουν να πλήξουν τον ΠΑΟΚ», οι οποίες θα πρέπει «να ακυρωθούν χωρίς δεύτερη σκέψη». Ο κ. Ζέρβας θεωρεί πως η απόφαση είναι, μεταξύ άλλων, ένα πλήγμα «κατά της πόλης που αρχίζει να νιώθει περηφάνια και αυτοπεποίθηση». Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας: «Με μεγάλη θλίψη και οργή βλέπουμε για μια ακόμη φορά το πρωτάθλημα να παίζεται εκτός γηπέδου. Παρ’ όλα αυτά ελπίζω στην ορθή κρίση των αρμόδιων οργάνων», έγραψε στο twitter.
Με… αντάρτικο «απείλησε» κι ο πρώην αρχηγός του ΠΑΟΚ και της Εθνικής ομάδας και νυν ευρωβουλευτής (πρώην της ΝΔ μετά τη διαγραφή του), Θοδωρής Ζαγοράκης, ξεκαθαρίζοντας ότι προτίθεται να αποχωρήσει σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ στην «φαρσοκωμωδία» όπως χαρακτηρίζει την υπόθεση της ΕΕΑ, και συμπληρώνει: «Εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ' υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου»...
Ο Δήμαρχος Κατερίνης, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και θρύλος του ελληνικού αθλητισμού, Κώστας Κουκοδήμος με δήλωσή του τάσσεται στο πλευρό του ΠΑΟΚ με ολομέτωπη επίθεση κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει «πληγή για τον ελληνικό αθλητισμό» και που προσθέτει ότι «είναι εντεταλμένος συμφερόντων», ενώ κάνει λόγο για αυτούς «που μπήκαν από το παράθυρο στη ΝΔ».
Εξάλλου κι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου, «άδειασε» τον Λευτέρη Αυγενάκη μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» του Open TV. Συγκεκριμένα δήλωσε πως τέτοιες ποινές δεν πρέπει να επιβάλλονται, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως: «Πρέπει να επανεξεταστεί σήμερα κιόλας η απόφαση. Δεν είναι σωστή και δεν χρειαζόμαστε άλλα προβλήματα ως χώρα από αυτά που ήδη έχουμε». Τέλος, ξεκάθαρη θέση κατά των ΕΕΑ-Αυγενάκη πήρε κι ο Στράτος Σιμόπουλος Ο κ. Σιμόπουλος υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να κερδίζονται μέσα στα γήπεδα και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία δε στέκονται απέναντι στον ΠΑΟΚ και στους φιλάθλους του.
Η θύελλα που ξέσπασε κι απειλεί συθέμελα το ελληνικό ποδόσφαιρο, ξέσπασε ύστερα από την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος άλλαξε τα μέλη της Επιτροπής ενώ εκκρεμούσε η εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ-Ξάνθης και -ω του θαύματος- δύο από τα τρία μέλη έκριναν το αποτέλεσμα με ψήφους 3-2... Δεν πέρασαν λίγες μέρες που ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με ιδιαίτερη σπουδή, όρισε δυο νέα μέλη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τη στιγμή που η ΕΕΑ θα εξέταζε την περιβόητη υπόθεση περί σχέσεων ΠΑΟΚ-Ξάνθης, έπειτα από καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Επέλεξε τους κυρίους Τζουλάκη (πρόεδρος) και Φαραντούρη (καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά στον τομέα Δίκαιο και Πολιτικές της Ε.Ε.), δύο μέλη που τοποθετήθηκαν στην επιτροπή στις δύο ημέρες πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης, παίρνοντας τις θέσεις των Δημήτρη Τρανταφυλλάκη και Δημήτρη Αυγητίδη, (αμφότεροι καθηγητές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης)...
www.ethnos.gr
google page rank