Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Μεταναστευτικό: Αντιπρόταση του δήμου Αμφιλοχίας για τον εγκαταλελειμμένο οικισμό της ΔΕΗ στο Ορφανό


Τον οικισμό-“φάντασμα” της ΔΕΗ που βρίσκεται στα όρια του δήμου Αγρινίου ρίχνει στο τραπέζι η δημοτική αρχή Αμφιλοχίας. 
Με δεδομένο τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη δημιουργία στην Αιτωλοακαρνανία δομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων και την ειλημμένη απόφαση αυτή να είναι στο παλαιό στρατόπεδο στην περιοχή Άγριλος του δήμου Αμφιλοχίας, τις τελευταίες ημέρες πυρετώδεις είναι για το ζήτημα οι διεργασίες και έντονο το παρασκήνιο.
Ενόσω προετοιμάζεται το συλλαλητήριο που θα λάβει χώρα στον Άγριλο την ερχόμενη Κυριακή, η δημοτική αρχή Αμφιλοχίας πιέζει προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης κι άλλων χώρων στην Αιτωλοακαρνανία ώστε στους αρμοδίους της Κυβέρνησης να κατατεθούν αντιπροτάσεις.
Φέρεται μάλιστα ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας να έχει στείλει φάκελο στον υφυπουργό Γ.Στεφανή υποδεικνύοντας τον εγκαταλελειμμένο οικισμό της ΔΕΗ στο Ορφανό Κρεμαστών του δήμου Αγρινίου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η περίπτωση του εν λόγω οικισμού συζητείται για φιλοξενία μεταναστών. Εν προκειμένω πάντως οι αρμόδιοι της Κυβέρνησης φέρεται να έδειξαν ενδιαφέρον παραλαμβάνοντας την πρόταση του Γ.Κατσούλα (συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό και…βίντεο) και να προτίθενται να αποστείλουν κλιμάκιο για αυτοψία στο χώρο.
Για την πρόταση έχουν ενημερωθεί οι βουλευτές της ΝΔ και ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.
Θυμίζουμε πως το Ορφανό είναι ένας οικισμός-«φάντασμα» 45 χιλιόμετρα περίπου βόρεια του Αγρινίου. Δομήθηκε το 1966 για να στεγάσει τους εργάτες και το προσωπικό της ΔΕΗ που απασχολούνταν στο υδροηλεκτρικό φράγμα Κρεμαστών και ερήμωσε πριν από 21 χρόνια, το 1998
Στον οικισμό που είναι περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ υπήρχαν κτίρια κοινής ωφέλειας και φυσικά πολλά πέτρινα σπίτια.


https://www.agrinionews.gr/

google page rank