Ετικέτες

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

«Μαϊμού» Υπάλληλοι της ΔΕΗ εξαπάτησαν γυναίκα στο Καινούργιο -Της απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό

Συνεχόμενα είναι τα κρούσματα που καταγγέλλουν ηλικιωμένοι και στην Αιτωλοακαρνανία με τους «μαϊμού» υπαλλήλους της ΔΕΗ να εισβάλουν και ρημάζουν τα σπίτια τους, αρπάζοντας χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.
Οι υποτιθέμενοι υπάλληλοι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού με την πρόφαση του ελέγχου ή βλάβης στο δίκτυο καταφέρνουν και γίνονται πειστικοί με αποτέλεσμα να καταφέρνουν να μπαίνουν στα σπίτια που έχουν βάλει ως στόχο.
Ένα παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε στο Καινούργιο του δήμου Αγρινίου. Οι άγνωστοι κατάφεραν να εξαπατήσουν τη γυναίκα, οι οποίοι φεύγοντας άρπαξαν κοσμήματα και χρήματα, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ποσό ύψους 15.000 ευρώ. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην τοπική αστυνομία και οι έρευνες είναι σε εξέλιξη!
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας κατά το παρελθόν έχει δώσει επανειλημμένως συμβουλές στους πολίτες, τις οποίες υπενθυμίζουμε και είναι οι εξής :
• Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως υπάλληλοι Υπηρεσιών ή γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
• Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή εργασιών, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
• Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
• Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
• Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
• Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
• Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
• Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας

www.agriniosite