Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Επεκτείνονται χρονικά τα μέτρα κλεισίματος των δομών του ΝΠΔΔ

Η εμφάνιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην χώρα, μας οδήγησε σε πρωτόγνωρα άλλα και απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση και την ορθή αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων του sars covid-19 . 
Πιθανώς το διάστημα που θα χρειασθεί να τηρήσουμε τα μέτρα περιορισμού και να δεχθούμε μια μικρή έκπτωση, μια προσωρινή παραβίαση των ατομικών μας ελευθεριών διαρκέσει περισσότερο από ότι περιμένουμε.

Στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας η προφύλαξη και η ασφάλεια των νηπίων των Παιδικών Σταθμών, των ηλικιωμένων συμπολιτών των ΚΑΠΗ Βόνιτσας και Κατούνας αλλά και όσων χρησιμοποιούν κλειστούς και ανοιχτούς πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους, είναι προτεραιότητα.
Γιαυτό θα επεκτείνουμε χρονικά τα απαραίτητα και επιβεβλημένα μέτρα προστασίας των πολιτών:
Α) Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα παραμείνουν κλειστοί τουλάχιστον μέχρι της 3 Μαΐου και αν χρειασθεί θα παραταθεί η περίοδος που θα παραμείνουν κλειστοί.
Β) Τα ΚΑΠΗ Βόνιτσας και Κατούνας θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι της 10 Μαΐου .Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό. Ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου,θα αποφασισθεί η επιμήκυνση ή η παύση του χρόνου κλεισίματος.
Γ) Το Πολιτιστικό Κέντρο Λαΐς στην Βόνιτσα θα παραμείνει κλειστό μέχρι της 31 Μαΐου.
Δ) Αναβάλλονται μέχρι της 31 Μαΐου όλες οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις - δραστηριότητες που διοργανώνει ή είναι συνδιοργανωτής με πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους το Κέντρο Κοινωνικής μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας
Ε) Το κλειστό Γυμναστήριο Βόνιτσας θα παραμείνει κλειστό μέχρι της 10 Μαΐου και η μόνη περίπτωση να ανοίξει νωρίτερα είναι η εκκίνηση των πρωταθλημάτων της διοργανώτριας αρχής που αγωνίζονται τα αθλητικά τμήματα του Α.Ο. Βόνιτσας 
Ζ) Τα ανοιχτά γήπεδα (ποδοσφαίρου-μπασκετ-τένις- βόλεϋ ) θα παραμείνουν κλειστά μέχρι της 10 Μαΐου και η μόνη περίπτωση να ανοίξουν νωρίτερα είναι η εκκίνηση των πρωταθλημάτων της διοργανώτριας αρχής που αγωνίζονται οι ποδοσφαιρικές ομάδες του Δήμου μας 
Η) Προτού ανοίξουν τα κτήρια και τα εξωτερικά γήπεδα που διαχειρίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα γίνουν εκ νέου μυοκτονίες και μικροβιοκτονίες σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους 
Χρειάζεται λοιπόν πάρα πολλή ψυχραιμία από όλους μας, να δούμε με ηρεμία τα πράγματα και να μη σπείρουμε μία επιδημία πανικού , όπως επίσης και να τηρήσουμε τα μέτρα που παίρνονται για την προφύλαξη των πολιτών.
Ο καθένας μας πλέον καλείται να παίξει το δικό του ρόλο στην προφύλαξη και στην διατήρηση της δικής του και της δημόσιας υγείας. Επειδή δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, εμβόλιο για την νόσο του sars covid-19 , o καλύτερος τρόπος πρόληψης είναι να μην κολλήσουμε τον ιό.
ΕΚ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ



google page rank