Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Αδιανόητο! Έκοψαν πρόστιμα σε αστέγους στη Θεσσαλονίκη επειδή δεν «έμειναν σπίτι»

Πέρα από κάθε λογική είναι το περιεχόμενο των καταγγελιών που φέρνει στο φως η «ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων» και προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται, έχουν λάβει διαδοχικές καταγγελίες, τις ημέρες του περιορισμού μετακίνησης, για επιβολή προστίμου σε άστεγους στη Θεσσαλονίκη με την αιτιολογία της… άσκοπης μετακίνησης. Έχει σκεφτεί κανείς πως εάν είχαν σπίτι δε θα επέλεγαν να βρίσκονται στους δρόμους, ειδικά τις ημέρες της πανδημίας που τους καθιστά ευάλωτους στο να νοσήσουν; Πόσο ειρωνικό μπορεί να είναι να λες σε έναν άστεγο «έπρεπε να μείνεις στο σπίτι σου» άραγε; Λες και τα άτομα αυτά έχουν σπίτι και επιλέγουν από… καπρίτσιο να μένουν στον δρόμο.
Πού είναι ο δήμος για να προφυλάξει αυτή τη μερίδα συμπολιτών μας ειδικά σε καιρό πανδημίας;
Μάλιστα, η «Άρσις» αναφέρει πως σε ένα ζευγάρι, η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο… τέσσερις φορές.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: «Η ευθύνη μεταφοράς των αστέγων συμπολιτών μας σε χώρους επείγουσας φιλοξενίας λόγω της πανδημίας βαραίνει την ελληνική πολιτεία η οποία δεσμεύτηκε για τη δημιουργία τέτοιων χώρων».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Διαδοχικές καταγγελίες επιβολής προστίμου σε άστεγους της Θεσσαλονίκης με την αιτιολογία της «άσκοπης μετακίνησης» κατέγραψε την τελευταία εβδομάδα η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για έξι καταγγελίες για πρόστιμα σε άστεγους, ανάμεσά τους κι ένα ζευγάρι στο οποίο η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο τέσσερις φορές!
Τα περιστατικά αυτά καθιστούν αναγκαίες ορισμένες διευκρινίσεις:
– Η αστεγία είναι κατάσταση και όχι διεύθυνση. Η ευθύνη μεταφοράς των αστέγων συμπολιτών μας σε χώρους επείγουσας φιλοξενίας λόγω της πανδημίας βαραίνει την ελληνική πολιτεία η οποία δεσμεύτηκε για τη δημιουργία τέτοιων χώρων. Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων φιλοξενίας των αστέγων της Θεσσαλονίκης δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων όσων αυτή τη στιγμή βρίσκονται άστεγοι στην πόλη.


google page rank