Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ 62 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΑΤΙΝΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διαμόρφωση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου του Α.Ο. Πλαγιάς .

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Απο την θεατρική παράσταση του Γυμνασιου Μοναστηρακιου "Φωνάζει ο κλέφτης" του Δημ. Ψαθά στα πλαίσια του 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ θεάτρου στο Δημοτικό θέατρο Αγρινίου (φωτο και βίντεο)


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ:

Σήμερα στη Βόνιτσα γιορτάζουν τα 60 χρόνια του Αμβρακικού

Μια ιστορική φωτογραφία για τον Αμβρακικό Βόνιτσας που το 1987 κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας νικώντας στα πέναλτι τον Εθνικό Φιλιππιάδας
Σήμερα Πέμπτη 30 Απριλίου στη όμορφη Βόνιτσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας θα γιορταστούν τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Αμβρακικού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει φιλικό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό μεταξύ των βετεράνων και θα τιμηθούν παλιοί παράγοντες και ποδοσφαιριστές που έχουν ταυτιστεί με την διαδρομή της ομάδας. Η μέρα θα κλείσει με μουσικοχορευτική εκδήλωση και τα έσοδα θα είναι για την κάλυψη των αναγκών του συλλόγου. 
Στο περιθώριο του φιλικού με τους βετεράνους του Παναιτωλικού, οι νέοι θα μάθουν κάποια πράγματα από την πορεία του Αμβρακικού σ’ αυτά τα 60 χρόνια, ενώ οι παλιοί θα θυμηθούν παλιές ιστορίες και γεγονότα, αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου. 

Χαράς ευαγγέλια: η Λευκάδα θα δουλέψει με μετρητά!

Για εμάς εδώ τους πυρίκαυστους Αιτωλοακαρνάνες μία ήταν η αγωνία από τη στιγμή που ακούσαμε ότι 23 τουριστικοί προορισμοί θα μπουν σε αυτό το απαράδεκτο, τεχνοφασιστικό(έτσι δεν το έλεγαν;) και συνάμα αντιχριστιανικό(για να είναι ικανοποιημένοι και οι Ανεξ.Ελ)μέτρο της υποχρεωτικής πληρωμής με κάρτα για οποιαδήποτε συναλλαγή άνω των 70 ευρώ: αν θα μπουν μέσα τα μέρη που ξεκαλοκαιριάζουμε.Ειδικότερα, δε, το δεύτερο σπίτι μας, ο τόπος που ανακάλυψαν οι Αγρινιώτες, η Λευκάδα!
Έχω, λοιπόν, την τιμή και τη χαρά αγαπητοί μου συμπολίτες να σας πω ότι η καλή μας κυβέρνηση ΔΕΝ περιλαμβάνει τα Επτάνησα σε αυτά τα 23 νησιά που θα ισχύσει το μέτρο, μάλλον πιστεύοντας βαθιά ότι από δω μεριά δεν έχει φοροδιαφυγή!Καλά για Μύτικα, Πάλαιρο κλπ, κλπ δεν υπάρχει θέμα συζήτησης…..
Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλα συνεχίζονται όπως τα ξέρετε. Πληρώνουμε όπως πάντα, με τα ωραία μας μετρητά,ένα γιαούρτι κάνει όσο έκανε, τα λεφτά στο κατάλυμα πάνε όπως πήγαιναν κλπ, κλπ. Όσοι έχετε κλεισμένο σπίτι για να πάνε τα  παιδιά με το 6μηνο τα ξέρετε τα υπόλοιπα καθώς και όσοι θα πάτε και θα μείνετε σε καταλύματα που δεν είναι ακριβώς καταλύματα…

Ιπτάμενη βόλτα στην Αμφιλοχία

Την πρωινή του βόλτα στην Αμφιλοχία με το παραπέντε έκανε σήμερα το πρωί ο Δ. Λιάτσος από τη Μπούκα. Με σημείο απογείωσης το λιμάνι ο Δημήτρης απόλαυσε το χόμπι του βολτάροντας πάνω από την πόλη.

maistros

«Έκτρωση: ιατρική δεοντολογία και θρησκευτική διάσταση».

Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη  27η Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟΝ  ΤΥΠΟΥ
«Έκτρωση: ιατρική δεοντολογία και θρησκευτική διάσταση».
Τελευταία Σύναξη της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών
Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την προσεχή Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 και ώρα 06:00’ μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η μηνιαία σύναξη της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών «Παναγία η Παραμυθία» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. 
Η σύναξη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου, θα είναι η τελευταία για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος.
Ομιλήτρια θα είναι η ιατρός - ακτινολόγος, Επιμελήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Ασπασία Ρηγοπούλου. 
Θα αναπτύξει το πολύ ενδιαφέρον θέμα: «Έκτρωση: ιατρική δεοντολογία και θρησκευτική διάσταση». 
Μετά την εισήγηση θα ακολουθήσει διάλογος επί του θέματος.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας 
της  Ιεράς  Μητροπόλεως

ΓΙΟΡΤΗ ΑΙ-ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Στις 8 Μαΐου, η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, πολιούχου του χωριού μας. Την ημέρα αυτή εορτάζει όλο το χωριό και 
επ΄ευκαιρία αυτής της εορτής, θα ήταν τιμή μας να παρευρεθείτε και να συμπανηγυρίσετε την μνήμη του προστάτη του χωριού μας, του οποίου ο ναός πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 στο Μοναστηράκι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Με το τέλος της Θείας Λειτουργίας το χορευτικό "η Θεοτόκος" θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς στην Πλατεία. 

Ιερά Πανηγυρις Αγίου Αθανασίου 1-2 Μαίου 2015. Aνακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κατούνας ανακοινώνεται ότι: Η Εκκλησία μας στις 2 Μαΐου εορτάζει την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας του Μεγάλου, Πολιούχου και προστάτου της πόλεώς μας.
        Πρόγραμμα  Πανηγύρεως
Παρασκευή 1 Μαΐου 2015 στις 7:00 το απόγευμα θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός                              μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.
Σάββατο 2 Μαίου 2015 στις 7:00 το πρωί τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.                                                         
Διά το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον
                                              Ο Πρόεδρος
                                                Αρχιμ. Νεκτάριος Τριάντης.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (29/04) στο Προεδρικό Μέγαρο τους Λευτέρη Πετρούνια, Βλάση Μάρα, Βάσω Μιλλούση και Νίκο Ηλιόπουλο, οι οποίοι διακρίθηκαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Μονπελιέ, καθώς και τους προπονητές τους και στελέχη της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. 
Η Προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε μετά την συνάντηση το ακόλουθο Δελτίο Τύπου: 
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τους αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής. 
Συγκεκριμένα δέχθηκε τους:
- Λευτέρη Πετρούνια – χρυσό μετάλλιο στους κρίκους
- Βλάση Μάρα – χάλκινο μετάλλιο στο μονόζυγο
- Νίκο Ηλιόπουλο – 12ος στο σύνθετο ατομικό
- Βάσω Μιλλούση – 5η στη δοκό ισορροπίας

Ο ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ 1/5/2015 (ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ) ΚΑΙ ΩΡΑ 10 Π.Μ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΑΛΤΙΝΗ ΒΟΝΙΤΣΑΣ...



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

ΛΑΙΚΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ


ΝΤΡΟΠΗ!!! Συρρίκνωση των κέντρων υγείας σκέπτεται ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ

Το νοσοκομείο Αγρινίου επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιώργος Γιαννόπουλος και οι υποδιοικητές της Δημήτρης Κωστακιώτης και Μιλτιάδης Ζαμπάρας. Καταρχάς επισκέφτηκαν το γραφείο του Διοικητή του νοσοκομείου κ. Βλάχου, όπου είχαν μια μικρή χρονικά συνάντηση μαζί του και στην συνέχεια και οι τέσσερις κατευθύνθηκαν στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης του Αγρινίου, όπου ο κ. Γιαννόπουλος και οι υποδιοικητές που τον συνόδευαν είχαν την ευκαιρία να έχουν έναν πρώτο ανοικτό διάλογο με το σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου, αλλά και με τους εργαζομένους της συγκεκριμένης νοσοκομειακής δομής, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους σε αυτό αλλά και τις υπόλοιπες δομές υγείας του νομού, αφού ως κεντρική νοσοκομειακή και διοικητική δομή υγείας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κέντρα υγείας, καθώς και οι υπόλοιπες δομές που είναι διάσπαρτες στην ενδοχώρα επηρεάζουν και επηρεάζονται σε καθοριστικό και μεγάλο βαθμό από την δική του ετοιμότητα και λειτουργία.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ


Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Σαρρωτικές αλλαγές στην Μεδεών Κατούνας

Παρελθόν αποτελεί ο μέχρι πρότινος προπονητής της ομάδος Σπύρος Ασβέστης αφού αποφασίστηκε από κοινού να λυθεί η συνεργασία τους! 
Οι διοικούντες ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με διάφορους προπονητές, με φαβορί μέχρι αυτή την ώρα,να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Πυρσού ο έμπειρος τεχνικός Γιώργος Λιότσος ενώ δεν έχει αποκλειστεί η περίπτωση του Γρηγόρη Μπακαδήμα που κρέμασε τα παπούτσια, ύστερα από μία μεγάλη καριέρα παίζοντας το τελευταίο παιχνίδι πριν από λίγες ημέρες, με την ομάδα της Κατούνας απ'όπου είχε ξεκινήσει!
Εν συνεχεία θα λάβουν σειρά και οι ποδοσφαιριστές που απασχολούν την ομάδα,αφού οι αποχωρήσεις θα είναι πολλές δίνοντας έτσι χώρο στα νέα παιδιά της ομάδας!Αλλαγές θα υπάρξουν όμως και διοικητικά αφού στο μοντέλο της διοίκησης θα προστεθούν νέα άτομα τα οποία θα προσπαθήσουν να θωρακίσουν την ομάδα και εκτός γηπέδων μολονότι δεν ήταν λίγες οι φορές που αδικήθηκε στο φετινό πρωτάθλημα η ομάδα της Μεδεών.

Καθαρισμός βυθού Λιμένα Βόνιτσας

Την Κυριακή 03/05/2015 και ώρα 10:30 ο Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας σε συνεργασία με το σύλλογο δυτών Δυτικής Ελλάδας και υπό την αιγίδα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας διοργανώνει καθαρισμό βυθού στο λιμένα Βόνιτσας.
Σκοπός της δράσης είναι αφενός να απαλλάξουμε την αγαπημένη μας θάλασσα από τα απορρίμματα που κείτονται στο βυθό και αφετέρου η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας όσον αφορά την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Καλούμε τους φορείς, συλλόγους και κυρίως τους απλούς πολίτες να υποστηρίξουν τη δράση μας!

Ευχαριστήρια επιστολή του μέχρι πρότινος προπονητή της Μεδεών Κατούνας Σπύρου Ασβέστη.

Ύστερα από την παραίτηση που υπέβαλα χθες 28/4/15 θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές για την άψογη συνεργασία που είχαμε για το δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς. Επίσης, να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα με την οποία δεν θα είμαι μέλος του χρόνου από οποιαδήποτε θέση και αν μου προταθεί ωστόσο θα 'μαι πάντα δίπλα της.
Υ.Γ Αυτοί που ασκούν κριτική εκ του ασφαλούς και βγάζουν συμπεράσματα χωρίς να γνωρίζουν γεγονότα ας βγουν επιτέλους μπροστά ώστε να βοηθήσουν ενεργά και με πράξεις την ομάδα.

Σπύρος Ασβέστης

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΕΒΕΖΑ


ΤΕΤΑΡΤΗ 29/4/2015 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ" ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ

Τετάρτη 29/04/2015 Παγκόσμια Ημέρα Χορού, ο πολιτιστικός σύλλογος δήμου Ακτίου - Βόνιτσας " η Θεοτόκος "   θα διεξάγει δωρεάν μάθημα σε όποιον θέλει να γνωρίσει παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας. Ωρα μαθήματος 20.00-21.30μμ. Σας περιμένουμε!! 

              με τιμή 
                το Δ.Σ

Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες του ’44 από δήμο Αγρινίου και ΠΟΑΕΑ

Ο Δήμος Αγρινίου και η ΠΟΑΕΑ, τιμώντας τη μνήμη εκείνων που εκτελέστηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου του 1944, τελούν την Κυριακή 3 Μαΐου 2015  και ώρα 9:45 το πρωί, στον Ι.Ν Αγίας Τριάδας Αγρινίου, Επίσημο Μνημόσυνο .
Μετά το μνημόσυνο, στον τόπο της θυσίας (Πλατεία 120), θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από το Δήμο Αγρινίου, Αντιστασιακές Οργανώσεις, επισήμους και συγγενείς των θυμάτων.
Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
Πρόγραμμα
Ώρα 9.30 π.μ
Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ι.Ν Αγίας Τριάδας.
Ώρα 9.45 π.μ
Τέλεση Μνημοσύνου
Ώρα 10.00 π.μ
Επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της Θυσίας και κατάθεση στεφάνων
Απόδοση τιμών από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου  
*Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί Έκθεση (4 & 5 Μαΐου) με φωτογραφικό και άλλο υλικό της εποχής εκείνης, στο Εντευκτήριο του τρένου,  στην οδό Λ. Μαβίλη. Ο Δήμος έχει ορίσει υπεύθυνο τον κ. Σπύρο Αδάμη, προκειμένου να  ενημερώνει τους μαθητές των σχολείων και τους πολίτες που θα επισκεφθούν την 2ήμερη έκθεση του Δήμου. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή, από 9:00 π.μ- 13.00 .

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΣΚΗΝΕΣ ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ. ΑΓΡΙΕΨΕ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΚΑΙ …

Αγρίεψε το άλογο και έτρεχαν να το πιάσουν στον κεντρικό δρόμο της Κατούνας σήμερα το απόγευμα. Το άλογο κάλπαζε αφηνιασμένο αφού διέφυγε από τον ιδιοκτήτη του και πήγε και χτύπησε τζαμαρία από κατάστημα.  

ΘΥΡΡΕΙΟ –ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 2-2

Μοιρασμένο το ματς αλλά και πολλά λάθη σε βάρος του Θυρρείου από τον διαιτητή και τον επόπτη που ακύρωσε κανονικό γκολ του Θυρρείου στο 85. Τα γκολ από το μοναστηράκι πέτυχαν ο Γουρούνας στο 35 και ο αψώμοτος στο 95. Ενώ από το Θύρρειο ο Στράτος στο 80 και ο Χασαι στο 90. 


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Ν. Μωραΐτης: Η πολιτική που εφαρμόζεται, ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά (VIDEO)

Το θέμα του αποχαρακτηρισμού των βοσκοτόπων και τις τραγικές συνέπειες στους αγροτοκτηνοτρόφους της χώρας, έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια. 
Όπως τόνισε, ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τις χρονιές 2013-2014 με βάση ευρωπαϊκές οδηγίες συνέταξε το Σχέδιο Δράσης, κρίνοντας μη επιλέξιμα για επιδότηση εκατομμύρια στρέμματα βοσκήσιμων εκτάσεων για χιλιάδες κυρίως αιγοπροβατοτρόφους. Το αποτέλεσμα είναι  χιλιάδες κτηνοτρόφοι να στερούνται ενισχύσεων και λαμβάνουν πολύ λιγότερα ή καθόλου των ενισχύσεων της εξισωτικής αποζημίωσης που δικαιούνται και έπαιρναν σταθερά μέχρι το 2012 με τους ίδιους βοσκότοπους που χρησιμοποιούν και σήμερα. Χαρακτηριστικά στο Νομό Ιωαννίνων από τους 2.075 περίπου κτηνοτρόφους μόνο οι 687 πληρώθηκαν την εξισωτική αποζημίωση και αυτή ήταν «κουτσουρεμένη».
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βαγγέλης Αποστόλου, παρέπεμψε στις καλένδες, επικαλούμενος τη νέα νομοθεσία που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 
Ο Νίκος Μωραΐτης στη δευτερολογία του κατήγγειλε ότι αυτή η πολιτική -όπως και η προηγούμενη- στηριγμένη στις κατευθύνσεις της ΚΑΠ ουσιαστικά οδηγεί στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και στη συγκέντρωση της γης στα χέρια λίγων, ενώ με τον περιορισμό των βοσκοτόπων ανοίγει ο δρόμος για τα δάση, προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ο κ. Γιώργος Τσοπουρίδης είναι ο τυχερός της κλήρωσης της λαχειοφόρου που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ξηρομεριτών.

Παραδόθηκε το LAPTOP HP 250 G3 – i3-4005UWIN 8, αξίας 400,00 ευρώ, στον τυχερό της κλήρωσης της λαχειοφόρου που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ξηρομεριτώv. Ο τυχερός είναι ο φίλος της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Τσοπουρίδης. Το λαχείο με αριθμό 0937 ήταν το τυχερό της κλήρωσης του Λαϊκού λαχείου που κληρώθηκε την Τρίτη 3/2/2015.  (κέρδιζε το λαχείο που τα τρία (3) τελευταία ψηφία του, θα συνέπιπταν με τα τρία (3) τελευταία ψηφία του πρώτου λαχνού του λαϊκού λαχείου της κλήρωσης την 3/2/2015).

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας  ευχαριστεί όλους όσους ενίσχυσαν την προσπάθεια αυτή.

Άκτιο-Αθήνα αεροπορικώς από τον Ιούνιο με την Aegean

Έπειτα από απουσία 6 ετών, η αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με το αεροδρόμιο του Ακτίου, μέσω της εταιρίας Aegean, είναι πλέον γεγονός. 
Στο διάστημα από 2 Ιουνίου και μέχρι 17 Οκτωβρίου θα υπάρχουν τρία δρομολόγια την εβδομάδα και ειδικότερα την Κυριακή την Τρίτη και την Παρασκευή

Και η Κωνωπίνα στο Let's do it Greece που διοργάνωσε το κέντρο Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου -Βόνιτσας


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Και η Κατούνα στο Let's do it Greece που διοργάνωσε το κέντρο Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου -Βόνιτσας


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Κατούνα: Συνελήφθη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Στην σύλληψη ενός ημεδαπού 57 ετών από διπλανό χωριό προχώρησε χθες το βράδυ το Α.Τ. Κατούνας για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Η σύλληψη του εν λόγω ημεδαπού σημειώθηκε στις 12.30  προχτές το βράδυ, καθώς πραγματοποίησε διάφορες φθορές σε ξένη ιδιοκτησία ενώ παράλληλα απείλησε και τον ιδιοκτήτη.
Παράλληλα, σημειώθηκε και μία σύλληψη ενός Σύριου στη Βόνιτσα  για πλαστογραφία πιστοποιητικών. 
agrinioreport.com

Ο ΑΟ Παλαίρου ανεβάινει στην Α’ ΕΠΣ Πρέβεζας- Λευκάδας και στην Πάλαιρο στήθηκε πανηγύρι…

φωτογραφία (31)
Αίσιο φινάλε για την ανδρών του Α.Ο. Παλαίρου στον 2ο τελικό των μπαράζ ανόδου στην Α’ κατηγορία ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας, χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Αγίου Πέτρου Λευκάδας. Η Πάλαιρος αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με την τοπική ομάδα και κέρδισε επάξια την άνοδό της στην Α’ κατηγορία, έπειτα από τριάντα χρόνια.
 Απόβαση στον Άγιο Πέτρο έκαναν οι Παλαιριώτες με δύο λεωφορεία και πολλά αυτοκίνητα γεμίζοντας σχεδόν τα δύο τρίτα της εξέδρας, αποτελώντας τον δωδέκατο παίκτη του Α.Ο. Παλαίρου και όλοι μαζί παίκτες και φίλαθλοι μια γροθιά ώθησαν την ομάδα μας θριαμβευτικά στα σαλόνια του Α΄ τοπικού πρωταθλήματος.
Η ομάδα του Αγίου Πέτρου κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ, στο 6ο λεπτό, γεγονός που έδειξε ότι θα είχαμε ένα πολύ δυνατό και ενδιαφέρον παιχνίδι, μιας και η τοπική ομάδα για να αποκλείσει την Πάλαιρο ήθελε ευρύ σκορ 4-0. Η Πάλαιρος όμως αντιστάθηκε σθεναρά και στο 23ο λεπτό με ένα κεραυνό έξω από την μεγάλη περιοχή ο Παπαζώης Αντώνης έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του τερματοφύλακα του Αγίου Πέτρου ισοφαρίζοντας, μέσα σε πανζουρλισμό πανηγυρισμών από τους Παλαιριώτες. Η γηπεδούχοι πλέον είχαν πολύ δύσκολο έργο διότι έπρεπε να πετύχουν τουλάχιστον τέσσερα γκολ. Δύο λεπτά όμως αργότερα κατάφεραν να πετύχουν το 2-1 με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από έξω δεξιά στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κουνάβη. Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 63ο λεπτό η ομάδα του Αγίου Πέτρου κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή παίκτη της, το οποίο δεν καρποφόρησε διότι ο εκτελεστής έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ. Έτσι στο 67ο λεπτό η Πάλαιρος κατάφερε την ισοφάριση όταν σε σύγχυση εντός της περιοχής ο Ματσίνγκο Αλέξανδρος έσπρωξε τη μπάλα προς το τέρμα και αμυντικός την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Η Πάλαιρος συνέχισε να επιτίθεται και θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ αλλά δεν τα κατάφερε παραμένοντας στο ισόπαλο 2-2.
Στο φινάλε ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο γήπεδο, στα αποδυτήρια, στα λεωφορεία της επιστροφής και τελικά στην πλατεία της Παλαίρου.
Συγχαρητήρια στους παίκτες μας που παλικαρίσια κέρδισαν την άνοδο αλλά και στους φιλάθλους μας που για μια ακόμη φορά στάθηκαν δίπλα στη ομάδα.

Πάρα πολύ καλή η διαιτησία!
Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.
__________
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Και η Ακαδημία Ποδοσφαίρου - Π.Α.Σ Αμβρακικός στο Let's do it Greece που διοργάνωσε το κέντρο Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου -Βόνιτσας


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ Let's do it Greece ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ Let's do it Greece

 Παντού δίνει το παρών ο Πολιτιστικός Σύλλογος "η Θεοτόκος" στις δραστηριότητες και στην Βόνιτσα, έτσι και χτες την ημέρα  πανελλαδικής εθελοντικής περιβαλλοντικής δράσης Let's do it Greece έλαβε μέρος σε συνεργασία με το κέντρο μέριμνας και ανάπτυξης του Δήμου στην καθαριότητα στην περιοχή Σάλτινη και Κουκουμίτσα.  


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Let's do it Greece Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Βόνιτσας...Όλοι μαζί μπορούμε

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

ΒΟΝΙΤΣΑ: 1 ΜΑΙΟΥ Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΟΓΟΥ 2015 ΣΤΗ ΣΑΛΤΙΝΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ


Εθελοντές στο Θύρρειο έκαναν καθαριότητα


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Άκρως ενδιαφέρουσα επιστημονική εκδήλωση για τον Καρκίνο

Είχε αρκετό καιρό να πραγματοποιηθεί μια ημερίδα όπως η σημερινή στην πόλη της Πρέβεζας. Όσες φορές το Παράρτημα της ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας είχε κάνει αντίστοιχες ημερίδες στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία και κέντρισαν το ενδιαφέρον όλων όσων τις παρακολουθούσαν!Έτσι και η σημερινή που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο της Πρέβεζας και είχε σαν θέμα την πρόληψη καρκίνου μαστού, τράχηλου της μήτρας, πνεύμονα, παχέος εντέρου, προστάτη και δέρματος,σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση αντιμετώπισης του καρκίνου,χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία και οι επιπτώσεις στην καρδιά.
Για την Πρόληψη καρκίνου του μαστού και του τράχηλου της μήτρας  μίλησε η  Χριστίνα Πεπόνη, επιμελήτρια Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λούρου.
google page rank