Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Άκρως ενδιαφέρουσα επιστημονική εκδήλωση για τον Καρκίνο

Είχε αρκετό καιρό να πραγματοποιηθεί μια ημερίδα όπως η σημερινή στην πόλη της Πρέβεζας. Όσες φορές το Παράρτημα της ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας είχε κάνει αντίστοιχες ημερίδες στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία και κέντρισαν το ενδιαφέρον όλων όσων τις παρακολουθούσαν!Έτσι και η σημερινή που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο της Πρέβεζας και είχε σαν θέμα την πρόληψη καρκίνου μαστού, τράχηλου της μήτρας, πνεύμονα, παχέος εντέρου, προστάτη και δέρματος,σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση αντιμετώπισης του καρκίνου,χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία και οι επιπτώσεις στην καρδιά.
Για την Πρόληψη καρκίνου του μαστού και του τράχηλου της μήτρας  μίλησε η  Χριστίνα Πεπόνη, επιμελήτρια Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λούρου.
Για την Πρόληψη καρκίνου του πνεύμονα, παχέος εντέρου, προστάτη και δέρματος. μίλησε η Ελένη Γάτσιου-Δήμου, επιμελήτρια Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής στο ΚΥ Βόνιτσας.
Για την  Σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση του καρκίνου μίλησε ο Ευάγγελος Συγκούνας, ιατρός Ογκολόγος Ακτινοθεραπευτής-Πρέβεζα
Ενώ για την Χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. Οι επιπτώσεις στην καρδιά μίλησε η Ντίνα Αγγέλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Α' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο».
Μετά το μέρας των ομιλιών έγινε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις  με συντονιστή τον Ειδικό Καρδιολόγο Απόστολο Δήμο - Πρέβεζα
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ και την στήριξη του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ και του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑμεΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ "Η ΕΛΠΙΔΑ"
mypreveza
google page rank