Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Και ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας στην εθελοντική εκστρατεία «Let’s do it Greece»

Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας μέσω του Κ.Κ.Μ.Α. του Δήμου και με τη συμμετοχή πολλών φορέων θα συμμετάσχει στην εθελοντική εκστρατεία «Let’s do it Greece».
Το ”Let’s do it World” αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα .
Η 26η Απριλίου έχει καθοριστεί ως η παγκόσμια ημέρα εθελοντικής δράσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στην οποία συμμετέχουν 108 χώρες και 8.000.000 εθελοντές ανάμεσά τους και η Ελλάδα.
Στόχος της δράσης, είναι η ευαισθητοποίηση για την βελτίωση και προστασία του φυσικού αλλά και αστικού περιβάλλοντος.
Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας μέσω Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Ακτίου Βόνιτσας αναλαμβάνει σχετική πρωτοβουλία συμβολικού καθαρισμού περιοχών πολλών πόλεων του Δήμου.
Την πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάζουν και συμμετέχουν αρκετοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι, κοινωνικοί φορείς, Αθλητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων , μαθητές , και πολίτες.
Στη σελίδα του let’s do it world (http://www.letsdoitgreece.org) υπάρχουν οι εγγραφές όλων των συλλόγων και φορέων που θα πάρουν μέρος στην εθελοντική δράση.
Οποίος επιθυμεί να πάρει μέρος (φορέας, σύλλογος ή πολίτης) μπορεί να ανατρέξει στη ιστοσελίδα και να ακολουθήσει τις οδηγίες εγγραφής.
Αναλυτικά στις 26 Απριλίου :
- Στην Βόνιτσα στις 17:30 μμ από το Φάρο της Βόνιτσας θα ξεκινήσουν δύο ομάδες . Μία προς την Σάλτινη,Κουκουμίτσα και η άλλη προς την Χώρα και το γήπεδο ποδοσφαίρου.
- Στην Κατούνα στις 11:00 πμ από την κεντρική πλατεία της Κατούνας οι εθελοντές θα καθαρίσουν τον κεντρικό δρόμο προς το Δημοτικό Σχολείο της Κατούνας και θα φυτέψουν εκεί λουλούδια .
- Στον Άγιο Νικόλαο στις 10:00 από την πλατεία του χωριού θα ξεκινήσουν οι εθελοντές και θα καθαρίσουν το σχολείο και το δρόμο προς πλαζ Αγίου Νικολάου σε ακτίνα 3,5 χιλιομέτρων και την πλαζ του Αγίου Νικολάου σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων.
- Στην Κωνωπίνα στις 11:00 από την πλατειά θα ξεκινήσουν οι εθελοντές και θα καθαρίσουν τον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
- Στην Κομποτή στις 11:00 από την πλατεία του χωριού προς το Δημοτικό Σχολείο.
- Στον Τρύφο στις 10:30 από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου προς τον παιδικό σταθμό.
Στους εθελοντές θα δοθούν υλικά καθαριότητας (γάντια , σακούλες) και αυτοκόλλητα με την ένδειξη «”Let’s do it World” 2015 ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ».
Επίσης θα δοθούν μπουκαλάκια νερό ,μια ευγενική προσφορά της Nestle Κορπή ,που με αυτό τον τρόπο στηρίζει αυτήν την προσπάθεια.
Όλοι οι πολίτες που ατομικά επιθυμούν να λάβουν μέρος στην πρωτοβουλία αυτή μπορούν να βρεθούν στα σημεία που αναφέρθηκαν και με την συμμετοχή τους να πάρουν μέρος σε αυτή την μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού.
"Let’s do it World" λοιπόν
Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Δείτε το promo video της δράσης στο παρακάτω Link

google page rank