Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Κλείνουν και στην Αιτωλοακαρνανία αστυνομικά τμήματα

«Κούρεμα» αλά Καλλικράτης έρχεται και στην ΕΛ.ΑΣ. σε ποσοστό που θα φθάνει, ίσως και θα υπερβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις, το 50% προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, όπως αυτό παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, και πήρε στο μεγαλύτερο βαθμό την έγκρισή του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος, η αναδιάρθρωση-«τσεκούρι», που αναμένεται να παρουσιαστεί το επόμενο χρονικό διάστημα από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση, προβλέπει την «εξαφάνιση» έως και 6 στα 10 αστυνομικών τμημάτων ή αλλιώς συγχώνευση «πέντε σε ένα» κυρίως στις επαρχιακές πόλεις και λιγότερο στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με το διοικητή της ΕΥΠ, κ. Γιάννη Ρουμπάτη, παρουσία του κ. Πανούση, με κυρίαρχο θέμα συζήτησης τη δράση των τζιχαντιστών, τον «αόρατο προς στιγμήν, αλλά πιθανό, κίνδυνο», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του αρμόδιου υπουργείου. Στην ίδια συνάντηση τέθηκαν και άλλα θέματα εθνικής ασφάλειας που αφορούν στην εξωτερική τρομοκρατία.
Επίσης, στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπήρξε ενημέρωσή του για την αναδιάρθωση, για τη δημιουργία της ομάδας «προπομπό» των ΜΑΤ, την κατάργηση της ΔΕΛΤΑ και τη σύμπτυξη των στελεχών της στη ΔΙ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης προβλέπεται η δημιουργία μία νέας ομάδας περιφρούρησης των διαδηλώσεων, πριν χρειαστεί η ανάληψη δράσης από τα «σκληρά» ΜΑΤ.
Η νέα αστυνομική μονάδα θα διαχειρίζεται τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης και τα ΜΑΤ θα επεμβαίνουν μόνο σε περίπτωση επεισοδίων, φθορών και επιθέσεων. Τα μέλη της «Ομάδας Επιτήρησης Διαμεσολάβησης Διαδηλώσεων», όπως φαίνεται να είναι κάποια από τα μέρη του ονόματός της, θα φορούν πηλήκιο και όχι κράνος, θα έχουν αστυνομική ράβδο, ασύρματο, πιστόλι, ελαφρύ αλεξίσφαιρο και ορατά τα διακριτικά τους, ενώ η στολή τους θα είναι χρώματος μπλε αντί για χακί.
aktiovonitsapress
google page rank