Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ: H Kοινωνία μπροστά: "Οι Μεσολογγίτες, οι Αιτωλικιώτες, οι Νιοχωρίτες … κατά Ξηρομεριτών!".

Η Καστροπολιτεία του κ. Καραπάνου σε κίνδυνο!
Κατά τη διάρκεια της έκτακτης (24/4/2015) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε τη λήψη απόφασης για την ψηφισθείσα πλέον Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφορικά με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, η παράταξή μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» κατέθεσε δικό της ψήφισμα το οποίο ήταν διαφορετικό από αυτό που έφερε προς ψήφιση η Δημοτική Αρχή και τελικά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο κ. Καραπάνος, κλείνοντας τη συνεδρίαση, επιτέθηκε για μια ακόμα φορά, με προσβλητικούς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, στον επικεφαλής της παράταξης «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» λέγοντας επί λέξει: «Εμείς είμαστε Μεσολογγίτες, Αιτωλικιώτες, Νιοχωρίτες και δεν είμαστε Ξηρομερίτες»! συνοδεύοντας αυτούς τους χαρακτηρισμούς με πλείστους άλλους που ουσιαστικά έδειχνε ότι ενοχλείτε αφάνταστα από διαφορετικές αντιλήψεις και φωνές και εμμέσως πλην σαφώς, εκτόξευσε απειλές, που για μια ακόμη φορά, ούτε στο θεσμικό του ρόλο προσιδιάζουν, ούτε υπηρετούν την γόνιμη και δημιουργική αντιπαράθεση θέσεων και ιδεών.
Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές προς τον κ. Καραπάνο ότι:
1. Ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε ιδιοκτησία του είναι ούτε νεκροταφείο.
2. Η εξόφθαλμη αγωνία του περί «κυβερνητικής παρένθεσης» θα μείνει όνειρο απατηλό. Πρέπει να μάθει να πολιτεύεται στη νέα κατάσταση λαμβάνοντας υπ’ όψη πλέον ότι η πολιτική ηγεμονία ανήκει αλλού και όχι στο δικό του χώρο.
3. Η απόλυτη ταύτιση με όλους αυτούς που χρόνια τώρα πούλησαν και τα ασημικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς να αρθρώσουν λόγο αντίστασης, δεν πείθει ούτε την κοινωνία, ούτε τους αιρετούς της Τ.Α. Τα παιδιά αυτά της μακράς χειμερίας νάρκης δεν έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία για τα πεπραγμένα τους στον αυτοδιοικητικό χώρο.
4. Η απαξιωτικού τύπου τοποθέτηση ότι εμείς εδώ δεν είμαστε Ξηρομερίτες αλλά Μεσολογγίτες, Αιτωλικιώτες και Νιοχωρίτες, δείχνει τουλάχιστον ιστορική άγνοια αλλά και ενδόμυχη επιθυμία όσων τον ενοχλούν και αμφισβητούν την “αυτοκρατορία” του.
5. Ενημερώνουμε λοιπόν ότι ιστορικά, γεωγραφικά και χωροταξικά, σχεδόν ο μισός τέως Δήμος Οινιαδών ανήκει στην τέως Επαρχία Ξηρομέρου. Αν δεν το γνωρίζει αυτό ο κ. Καραπάνος, καλύτερα να συμβουλευτεί τους συνεργάτες του. Επίσης τον προτρέπουμε να ρίξει μια ματιά στη συμμετοχή των Ξηρομεριτών στην Έξοδο του Μεσολογγίου και στη μάχη του Ντολμά και μετά τα ξαναλέμε.
Και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα:
α) Ούτε οι πιστώσεις για την μισθοδοσία και την λειτουργία του Δήμου·
β) Ούτε τα έργα του ΕΣΠΑ·
γ) Ούτε η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών (Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ)·
δ) Ούτε τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών·
ε) Ούτε τα πάσης φύσεως κληροδοτήματα
εμπεριέχονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Επομένως, για ποια διαθέσιμα μιλάμε, μπορείτε να μας εξηγήσετε; Και κάτι άλλο. Ο Δήμος έχει κηρύξει στάση πληρωμών όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι στους εμπόρους και επαγγελματίες της περιοχής, ναι ή όχι; Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι πρότινος δεν θεωρείτο ο πιο διεφθαρμένος και αδιαφανής θεσμός, ναι ή όχι; Η κυβέρνηση φταίει και γι’ αυτό;
Επειδή μπήκε η άνοιξη για τα καλά, μάλλον το ανέκδοτο αυτό θα είναι σύντομο…
Υ.Γ. 1: Σας συνιστούμε να αναγνώσετε σύντομα το «Ημερολόγιο της Πολιορκίας του Μεσολογγίου» μιας και αυτοπροσδιορίζεσθε ως γηγενής Μεσολογγίτης.
Υ.Γ. 2: Εσείς κ. Καραπάνο – που εσχάτως εμφανισθήκατε στα τοπικά δρώμενα – που ήσασταν τόσα χρόνια και από πού έλκετε την καταγωγή σας; Σας εγκάλεσε κανείς γι’ αυτό;
Υ.Γ. 3: Σήμερα το μεσημέρι το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ πραγματοποιεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Εάν η ΚΕΔΕ, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, αλλάξει στάση σχετικά με τα διαθέσιμα, τότε τι θα πείτε εσείς και οι “μπαρουτοκαπνισμένοι” αγωνιστές, ότι δικαιωθήκατε;
google page rank