Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Σήμερα Τετάρτη 19/3/2014 και ώρα 7:30 στην Στοά του βιβλίου από την ΑΙ.ΠΟ.Ε. η παρουσίαση τη βιβλίου του Αθ. Παλιούρα «ΑΙΤΩΛΙΑ» – Αποκαλύπτοντας τον Βυζαντινό Πολιτισμό μέσα από τις ανασκαφές"

H Αιτωλική Πολιτιστική εταιρεία (Αι.Πο.Ε) σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του αντεπιστέλλοντος μέλους της Αθανασίου Παλιούρα, ομ. καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο: «ΑΙΤΩΛΙΑ» – Αποκαλύπτοντας τον Βυζαντινό Πολιτισμό μέσα από τις ανασκαφές»,  που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 και ώρα 7,30 στην αίθουσα λόγου και τέχνης, στην Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου (Αρσάκειο Μέγαρο), Αθήνα.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που παρουσιάζει τον Βυζαντινό Πολιτισμό στην Αιτωλία μέσα τρεις ανασκαφές του κ. Παλιούρα. Η πρώτη ανασκαφή αφορά την παλαιοχριστιανική βασιλική στο λόφο της Αγίας Τριάδας στην Κάτω Βασιλική και διήρκησε από 1980 εώς το 1990. Η ανασκαφή αυτή κατέδειξε την καθιέρωση της χριστιανικής πίστης στην περιοχή μας. Η δεύτερη ανασκαφή από το 1990 έως το 2000 στο σπήλαιο του Αγ. Νικολάου Βαράσοβας ανέδειξε τον σπηλαιώδη ασκητισμό και την Βαράσοβα ως το «Άγιο Όρος της Αιτωλίας». Η τρίτη ανασκαφή στην Αγία Τριάδα του Μαύρικα έξω από το Αγρίνιο από το 2000 έως το 2005 σημειώνει την αρχιτεκτονική συνέχεια του βυζαντινού πολιτισμού στην περιοχή μας.
Εισηγητές:
-κ. Παν. Βοκόπουλος, ομότιμος Καθηγητήςτης Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών-Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
-κ. Νικ. Γκιολές ομότιμος Καθηγητής της φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
-κ. Νικ. Ζίας ομότιμος Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συντονιστής ο κ. Παναγιώτης Κοντός, Αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε.
Παρακαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Ο Γεν. Γραμματέας                                              Ο Πρόεδρος

Γιάννης Καρύτσας                                       Παναγιώτης Ι. Κοντός
google page rank