Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Στον Κορυδαλλό ο Αιγύπτιος για το ναυάγιο της Παλαίρου

Το πάζλ των συλλήψεων για την πολύνεκρη τραγωδία στην Πάλαιρο με θύματα 12 μετανάστες από πνιγμό, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στα δικαστήρια της Λευκάδας όπου προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο φερόμενος ως εγκέφαλος Αιγύπτιος, Σ.Κ.
Ο αιγύπτιος συνελήφθη πριν μερικές εβδομάδες στο κέντρο της Αθήνας, μεταφέρθηκε στην Κομοτηνή όπου καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 26 χρόνια κάθειρξη για παρόμοια περίπτωση παράνομης διακίνησης μεταναστών.   Να σημειωθεί ότι στην Λευκάδα μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί όπου απολογήθηκε στην ανακρίτρια και με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακίστηκε. Ο συνήγορος του Αιγύπτιου,   Α. Φατούρος, δήλωσε στο lefkadapress αμέσως μετά την απόφαση προφυλάκισης του πελάτη του: ” Ήταν ο τελευταίος από τους κατηγορούμενους που διέφευγε τη σύλληψη. Στην απολογία του δέχτηκε ένα μέρος των κατηγοριών. Ότι δηλαδή συμμετείχε στην μεταφορά των μεταναστών στο έδαφος, δηλαδή από το κατάστημα “Μπέσσα” έξω από  Αμφιλοχία μέχρι και την Πάλαιρο και αρνήθηκε τις άλλες κατηγορίες που αφορούν το ναυάγιο.” 

Σε ερώτησή μας αν είχε κατηγορηθεί και για άλλη παρόμοια υπόθεση ο κ. Φατούρος τόνισε: “ Ναι , είχε άλλη μια παρόμοια υπόθεση για την οποία δικάστηκε στην Κομοτηνή πριν από δέκα ημέρες και δικάστηκε σε 26 χρόνια κάθειρξη”. Αμέσως μετά την προφυλάκισή του οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Λευκάδας και από εκεί τις επόμενες ημέρες στον Κορυδαλλό. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πληροφορίες μιλούν και για συμμετοχή του στην υπόθεση με τους μετανάστες στο Φαρμοκονήσι.

lefkadapress
agrinionews
google page rank