Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Απόπειρα αυτοκτονίας στις φυλακές Κορυδαλλού

Να βάλει τέλος στη ζωή του, επιχείρησε χθες ένας κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση για τις άθλιες συνθήκες κράτησης που επικρατούν στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος των φυλακών. Όπως καταγγέλει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των κρατουμένων ο κρατούμενος βρέθηκε χθες κρεμασμένος στο κελί του και χρειάστηκε να σπάσουν την πόρτα και να τον κατεβάσουν αναίσθητο για να τον επαναφέρουν στη ζωή στη συνέχεια οι γιατροί του νοσοκομείου με ένεση ανδρεναλίνης και ηλεκτροσόκ.
Το περιστατικό έρχεται μία μέρα μετά από την πειθαρχική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελέας σε κρατούμενο που πάσχει από λευχαιμία για τις φωτογραφίες που διέρρευσαν στα κοινωνικά δίκτυα από το νοσοκομείο Αγιος Παύλος των φυλακών και προκάλεσαν σοκ στην κοινή γνώμη για τις άθλιες συνθήκες κράτησης που επικρατούν.
Υπενθυμίζεται ότι οικρατούμενοι βρίσκονται σε αποχή από το συσσίτιο από τις 17 Φεβρουαρίου καθώς στο νοσοκομείο επικρατούν στην κυριολεξία τριτοκοσμικές συνθήκες. Το νοσοκομείο ενώ έχει δυναμικότητα 60 κλινών στοιβάζονται 215 ασθενείς εκ των οποίων 130 οροθετικοί με καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς κ.α.

Πηγή: alterthess.gr
google page rank