Αναφορά γονέων , για «φυσιολογική κατάσταση» για ένα σχολείο κάνει λόγο η Διεύθυνση του 6ου Γυμνασίου
Τρία επεισόδια με πρωταγωνιστές μαθητές και δυο διακομιδές στο νοσοκομείο του Αγρινίου, μέσα σε ένα δεκαήμερο σημειώθηκαν σε Γυμνάσιο του Αγρινίου, γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, χωρίς όμως προς το παρόν να φαίνεται πως υπάρχει μια διάθεση αντιμετώπισης του προβλήματος.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα έχουν περιέλθει σε γνώση του «Γ» ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά τρία περιστασιακά ξυλοδαρμών σημειώθηκαν μέσα σε δέκα μόλις μέρες, με τελευταίο θύμα μαθητή του γυμνάσιου που μεταφέρθηκε στις 18 Νοέμβριου στο νοσοκομείο του Αγρινίου, μετά από χτύπημα στον αυχένα.
Είχαν προηγηθεί δυο επεισόδια μεταξύ μαθητών με αποτέλεσμα μάλιστα να υπάρχει και έγγραφη διαμαρτυρία της οικογένειας μαθητή της Γ” Γυμνασίου που αποβλήθηκε μετά από συμπλοκή με μαθητές στις 10 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται από την οικογένεια του μαθητή, υπήρξε συμπλοκή με μαθητές άλλου σχολείου εν ώρα μαθήματος (Γυμναστική) . Πρόκειται για το 2ο και 6ο Γυμνάσιο , που όπως είναι γνωστό συστεγάζονται. Οι γονείς του αποβληθέντος μαθητών του 6ου Γυμνασίου διαμαρτύρονται για την διαχείριση του περιστατικού από την Διεύθυνση του σχολειού του και αναρωτιούνται γιατί δεν κλήθηκαν οι γονείς και των δυο πλευρών, όπως και η διεύθυνση του σχολείου στο οποίο φοιτούν (2ο), ενώ όπως καταγγέλλουν λίγες μέρες μετά, στις 14 Νοεμβρίου, υπήρξε και νέα επίθεση – συμπλοκή με ομάδα μαθητών του άλλου γυμνασίου, τόσο σε βάρος του γιου τους, όσο και σε βάρος ενός ακόμη μαθητή. Παράλληλα απορούν με το γεγονός ότι το πρώτο περιστατικό συνέβη εν ώρα μαθήματος και ενώ υποτίθεται πως υπάρχει επιμέλεια και επιτήρηση από καθηγητές.
Αποτέλεσμα της συμπλοκής να μεταφερθεί ο μαθητής στο νοσοκομείο και να υπάρχει για το θέμα αυτό και ιατρική γνωμάτευση, παράλληλα όμως χωρίς να ληφθούν μέτρα από τις Διευθύνσεις των δυο σχολείων που συστεγάζονται, όπως καταγγέλλει η οικογένεια του που κατέθεσε αναφορά κατά του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Γυμνασίου, ενώπιον του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αιτωλοακαρνανίας που κοινοποιείται και στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Με έμφαση επισημαίνεται στην αναφορά των γονιών η άσχημη ψυχολογική κατάσταση του παιδιού, μετά από τα δυο περιστατικά και την αποβολή του.
«Δεν γίναμε και εμπόλεμη ζώνη!»
Η απάντηση της Διεύθυνσης του σχολείου, κάνει λόγο για περιστατικά που συνηθίζονται σε σχολεία, δίνοντας μια τελείως διαφορετική διάσταση στο θέμα και υποστηρίζοντας πως είναι κάπως «φυσιολογικό» μαθητές να τσακώνονται στο ένα διάλλειμα και στο άλλο να παίζουν μαζί. Επισημαίνεται μάλιστα πως για την αποβολή του μαθητή, του οποίου η οικογένεια διαμαρτύρεται, σημαντικό ρόλο έπαιξε η αγενής συμπεριφορά που επέδειξε απέναντι στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του σχολείου.
Να σημειωθεί πάντως πως το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την τοπική επικαιρότητα, μιας και από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλα περιστατικά ρίψης ναφθαλίνης.
Παράλληλα από εκπαιδευτικούς του σχολείου, ειδικά ως προς τα ζητήματα με την ρίψη ναφθαλίνης και γενικότερα ασφαλείας τίθεται το θέμα της μη φύλαξης των σχολειών της περιοχής ειδικά τις νυχτερινές ώρες , με αποτέλεσμα να υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές που προκαλούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία κάποιων σχολικών μονάδων.
Εφημερίδα «Γεγονός»
agriniopress