Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Πληρώθηκε η Ενιαία Ενίσχυση

45 εκατ. ευρώ για τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.
Μετά την πραγματοποίηση των απαραίτητων νόμιμων ελέγχων που προηγήθηκαν της πληρωμής σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση της Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2014, συνολικού ποσού 928.520.274,14 ευρώ. Το σχετικό αρχείο πληρωμής έχει ήδη αποσταλεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα, η οποία από αργά σήμερα το μεσημέρι πίστωσε στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματά τους.
Το σύνολο των δικαιούχων των αγροτών και κτηνοτρόφων για όλη την επικράτεια είναι 648.280. Το συνολικό ποσό πληρωμής της ΑΕΕ 2014, (Α΄ και Β΄ δόση) ανέρχεται σε 1.821.106.232,92 δις ευρώ. Η πληρωμή κάλυψε το 94%, για τους κτηνοτρόφους ειδικά το 95% του ποσού.

Για την Αιτωλοακαρνανία οι δικαιούχοι Ενιαίας Ενίσχυσης είναι 29.038 και το ποσό της εκκαθάρισης αγγίζει τα 45 εκατ. ευρώ, αφού χάρη στην τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι της Ένωσης Αγρινίου, καλύφθηκαν οι πρόσθετες απαιτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ σε βοσκοτόπια και αποφεύχθησαν περικοπές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Σε ένα πολύ μικρό αριθμό κτηνοτρόφων μόνο εντοπίστηκε κάποιο τεχνικό πρόβλημα, το οποίο και ήδη έχει διορθωθεί, με τον ΟΠΕΚΕΠΕ να επεξεργάζεται τα στοιχεία, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η πληρωμή και οι δικαιούχοι να πάρουν τα χρήματά τους πριν την Πρωτοχρονιά, χωρίς να χρειαστεί κάποια ενέργεια απ’ την πλευρά τους.

www.e-ea.gr
google page rank