Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης: Κτηνοτρόφος στη Λήμνο άρμεξε το κοπάδι του για να προσφέρει γάλα στους πρόσφυγες!

Μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης παρέδωσε ένας κτηνοτρόφος στη Λήμνο, ο οποίος άρμεξε το κοπάδι του για να προσφέρει γάλα σε πρόσφυγες που μόλις είχαν φτάσει στο νησί.
Το συγκινητική πράξη έλαβε χώρα στο ακρωτήριο Μούρτζουφλος, όπου αποβιβάστηκαν 108 πρόσφυγες με αποτέλεσμα την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του νησιού προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι απαραίτητες διαδικασίες.
Αν και ο αριθμός των προσφύγων ήταν ο μεγαλύτερος που έχει αποβιβαστεί στη Λήμνο με μία μόνο άφιξη, οι διαδικασίες προχώρησαν γρήγορα και οι μετανάστες αναχώρησαν την ίδια ημέρα από το νησί με το πλοίο της γραμμής.
Στις ενέργειες των υπηρεσιών αυτών όμως, συνέδραμαν και κάτοικοι της Λήμνου με ίδια μέσα, αλλά και με εθελοντική προσφορά.
Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του κ. Θανάση Φαναριώτη, του ανθρώπου που τους εντόπισε και έσπευσε προς βοήθεια μεσολαβώντας προκειμένου να τους παρασχεθεί τροφή και νερό.
Λίγη ώρα αργότερα βοσκός της περιοχής που πέρασε από το σημείο, έσπευσε στο κοπάδι του, άρμεξε, έβρασε το γάλα και επέστρεψε για να το δώσει στις οικογένειες και τα παιδιά των προσφύγων, χαρίζοντας χαμόγελα στα πρόσωπα τους.



google page rank