Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΜΑΣΑ ΜΑΣΑ.....ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ???????????

Γιουβέτσι Μοσχάρι ΑΠΟ τον Ακη Πετρεζικη!!!
Συστατικά
1200 γρ. μοσχαρίσιο μπούτι χωρίς κόκκαλο κομμένο σε κύβους 1-2 εκ
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 καρότα κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκ.
1 κονκασέ ντομάτας
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 ml κόκκινο κρασί
250 γρ. κριθαράκι μέτριο
2 κ.σ. μέλι
¼ κ.γ. σπόρους κύμινου ή γλυκάνισου
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
2 κοφτές κ.σ κυβο λαχανικων
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
φέτα για το σερβίρισμα

Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τα καρότα μας και το πράσο μας και ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά μας. Αφαιρούμε τα λαχανικά και τα βάζουμε στην άκρη.
Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε τα κομμάτια από το κρέας μας μέσα και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Όταν πάρει καλό χρώμα, προσθέτουμε πίσω στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε 2 στικ κανέλας, 2 φύλλα δάφνης και λίγο κύμινο. Στη συνέχεια βάζουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά λίγο και να γλυκίσει ο πελτές μας.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το κονκασέ και το μέλι και 250 ml νερό. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε 2 κοφτές κουταλιές της σούπας κυβο και ανακατεύουμε.
Καπακώνουμε και βράζουμε για 90 λεπτά τουλάχιστον σε χαμηλή φωτιά.
Όταν είναι έτοιμο, μεταφέρουμε σε ένα ταψί μαζί με τα ζουμιά που υπάρχουν στην κατσαρόλα. 
Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κριθαράκι μέχρι να χρυσίσει και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Προσθέτουμε το κριθαράκι στο ταψί με το κρέας και προσθέτουμε και 750 ml νερό. Ρίχνουμε λίγο φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε. 
Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, και το αφήνουμε για 15 λεπτά ακόμα χωρίς αλουμινόχαρτο.
Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει. 
Σερβίρουμε με φέτα, ψιλοκομμένο μαιϊντανό και ξύσμα από 1 λεμόνι.
google page rank