Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων ΄΄Τα Κόροντα΄΄ Τέλος ο εφιάλτης για την Χρυσοβίτσα


Ακυρώσαμε την τσιμινιέρα…
Νίκησε το Ξηρομερίτικο περιβάλλον με την ματαίωση των σχεδίων εγκατάστασης εργοστασίου από βιομάζα.
Ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου « Τα Κόροντα » με αφορμή την απόφαση του Υπουργού περιβάλλοντος κ. Πάνου Σκουρλέτη να ακυρώσει την απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης περί έγκρισης των περιβαλλοντικών ορών και δημιουργίας μονάδας από βιομάζα στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου, θεωρεί θετική την εξέλιξη και πιστεύει ότι είναι μια μεγάλη νίκη των Χρυσοβιτσάνων κι όλων των Ξηρομεριτών, που με τις αντιδράσεις τους απέτρεψαν την δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στο τόπο μας.

Ο Σύλλογος μας από την πρώτη στιγμή με διαμαρτυρίες, ημερίδες, επιστολές, ψηφίσματα, δημοσιεύματα τάχθηκε ξεκάθαρα και ασυμβίβαστα κατά του εργοστασίου , για το δικαίωμα στη ζωή σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον.
Ο Σύλλογός μας χαιρετίζει όλους τους αγωνιστές κατοίκους των γειτονικών χωριών αλλά και τους Ξηρομερίτες της ευρύτερης περιοχής, που αρνήθηκαν να συναινέσουν στο σχεδιαζόμενο έγκλημα και παρά το ότι βρέθηκαν μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα και με την πλάτη στο τοίχο, κατόρθωσαν σε δύσκολες συνθήκες να αντιτάξουν ένα ισχυρό όχι ενάντια σε εκείνους που εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες της νομοθεσίας φυτεύουν εργοστάσια καύσης βιομάζας ανάμεσα σε σπίτια και αρχαιολογικούς χώρους.
Ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου ‘Τα Κόροντα’ , είναι και θα είναι πάντα με καθαρό λόγο και αδιαπραγμάτευτος, συμπαραταγμένος μ’ όλους τους Ξηρομερίτες για την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των κατοίκων.
Οι καθολικές αντιδράσεις φορέων και πολιτών κατά του εργοστασίου, έπαιξαν ρόλο στην αναδίπλωση των κυβερνητικών χειρισμών αλλά η επαγρύπνηση είναι αναγκαία, για τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος του χωριού μας αλλά και της Αιτωλ/νιας από τυχόν νέες απόπειρες παρομοίου χαρακτήρα καθώς εκκρεμούν και άλλες αιτήσεις.
Από το καλό αποτέλεσμα του Συλλογικού αγώνα ας προβληματιστούμε όλοι .
Τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή μας είναι πολλά και μεγάλα , με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα της βιομάζας πρέπει να το κάνουμε και για τα άλλα προβλήματα.
Σαφήνεια στους στόχους, επιμονή στον αγώνα, συνεργασία και συστράτευση όλων των δυνάμεων. Είναι βέβαιο ότι αν και στα άλλα προβλήματα κυριαρχήσει αυτή η λογική μονο καλύτερες μέρες περιμένει το χωριό μας και το Δήμο μας.
Αγαπητοί συμπατριώτες είναι πάρα πολλά αυτά που μας ενώνουν και ελάχιστα αυτά που μας χωρίζουν.
                                          Για το Δ. Σ.
  Ο Πρόεδρος                                              Η Γενική Γραμματέας
Ταξιάρχης Σάββας                                        Καλλιρόη Γεωργούλα
google page rank