Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ απο την παράταξη της Δημάρχου ο τ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Χρήστος Κλαδευτήρας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
Ζωγράφου 26/3/2019
κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου
Με την παρούσα επιστολή μου, σας ενημερώνω για την αποφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ από την Παράταξη ΄΄ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ΄΄ με την οποία εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος στις εκλογές του 2014.
Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησης είναι οι ίδιοι που αναφέρω και στην παραίτησή μου από την θέση του Προέδρου του σώματος.
Θεωρώ ότι οι αρχές δημοκρατικής λειτουργίας και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων, αποτελούν θεμελιώδη κανόνα λειτουργίας των συλλογικών οργάνων ! Ο σεβασμός τους αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατίας, θεμέλιο που προσπάθησα να προστατεύσω όλο τον χρόνο ευθύνης μου από την θέση του Προέδρου του Δ.Σ.
Δυστυχώς, αυτός ο κανόνας δεν λειτούργησε στην πρωτοβουλία που είχε το Προεδρείο για το θέμα του ψηφίσματος σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών. Πρυτάνευσε η κακώς νοούμενη ιδεολογική και κομματική τοποθέτηση στην ακραία της μορφή, με στόχο να καταστρατηγήσει τον διάλογο, την ανταλλαγή επιχειρημάτων και εν τέλει, την σύνθεση των απόψεων σε έναν κοινό τόπο που η πλειοψηφία θα κατέληγε. Η αντιμετώπιση αυτή, από το σύνολο της παράταξης που αποτελεί την Διοίκηση του Δήμου, που και εγώ υπήρξα μέχρι σήμερα μέλος της, με λύπησε βαθύτατα και με οδήγησε σήμερα στην ανεξαρτητοποίηση.
Η κρίση που σωβεί σήμερα, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής πυραμίδος της Πατρίδος μας - και όχι μόνον- απαιτεί άλλη στάση και συμπεριφορά. Δυστυχώς δεν φαίνεται ότι είναι εφικτό να την ενστερνιστούμε.
Παρακαλώ το παρόν κείμενο να ανακοινωθεί στο σώμα!
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑΣ
google page rank