Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Αρχίζει η αξιολόγηση των φακέλων Νέων Αγροτών Διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα των Νέων Γεωργών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2014-2020

Δεδομένου ότι κατά τις προσεχείς ημέρες θα είναι έτοιμο το ηλεκτρονικό Δελτίο Αξιολόγησης θα μπορεί πλέον να ξεκινήσει η αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων Νέων Γεωργών. Μέχρι να γίνει αυτό πρέπει να προηγηθεί μια σειρά ενεργειών, ώστε να υπάρχει και η σχετική ετοιμότητα. Παράλληλα πρέπει ως προς την ολοκλήρωση της α’ και β’ αξιολόγησης να ακολουθείται ομοιόμορφη διαδικασία από τους φορείς εφαρμογής. 
O γενικός γραμματέας αγροτικής πολιτικής και διαχείρισης κοινοτικών πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, με εγκύκλιό του, δίνει τις απαραίτητες οδηγίες. Τα βασικά στάδια που θα πρέπει να ακολουθηθούν είναι: Ο προϊστάμενος της ΔΑΟΠ ορίζει εγγράφως διαχειριστή των αιτήσεων στήριξης σε επίπεδο ΔΑΟΠ με κοινοποίηση του ορισμού στην ΕΥΕ ΠΑΑ. Ρόλος του διαχειριστή της ΔΑΟΠ είναι η χρέωση των αντίστοιχων αιτήσεων στις ΔΑΟΚ μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος. Η ΕΥΕ ΠΑΑ στη συνέχεια εκδίδει κωδικούς για τον διαχειριστή της ΔΑΟΠ. Διαχειριστής μπορεί να οριστεί ένας η περισσότεροι υπάλληλοι.

 Ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ ορίζει εγγράφως διαχειριστή των αιτήσεων στήριξης σε επίπεδο ΔΑΟΚ με κοινοποίηση του ορισμού στην ΕΥΕ ΠΑΑ. Η ΕΥΕ ΠΑΑ στη συνέχεια εκδίδει κωδικούς για τον διαχειριστή της ΔΑΟΚ. Ο διαχειριστής της ΔΑΟΚ έχει την αρμοδιότητα να εξασφαλίσει την δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα των αξιολογητών της ΔΑΟΚ, να εκδίδει username και password σε κάθε έναν χωριστά και να τους χρεώνει ηλεκτρονικά αιτήσεις στήριξης. Α΄ Αξιολόγηση 
Οι αξιολογητές προχωράνε στην ηλεκτρονική αξιολόγηση των αιτήσεων. Β’ Αξιολόγηση Η ΔΑΟΠ αποστέλλει τα αντίγραφα των αιτήσεων στις ΔΑΟΚ. Ο διαχειριστής ΔΑΟΠ χρεώνει τις αντίστοιχες αιτήσεις στις ΔΑΟΚ. Ο διαχειριστής της ΔΑΟΚ στην συνέχεια χρεώνει ηλεκτρονικά φακέλους στους αξιολογητές. Οι αξιολογητές προχωράνε στην ηλεκτρονική αξιολόγηση των αιτήσεων. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει ανάγκη να τελειώσει η α’ αξιολόγηση για να ξεκινήσει η β’ αξιολόγηση.

google page rank