Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Έρχονται τα σκουπίδια της Αιγιαλείας στο ΧΥΤΑ του δήμου Αγρινίου με…τιμή 40 ευρώ τον τόνο

Την ειλημμένη, σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών Π.Σκουρλέτη, απόφαση μεταφοράς απορριμμάτων της Αιγιαλείας (και) στον ΧΥΤΑ Στράτου του δήμου Αγρινίου οριστικοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
Το διοικητικό συμβούλιο το ΦοΔΣΑ συνεδρίασε εκτάκτως την περασμένη Δευτέρα με θέμα την «αποδοχή αστικών αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Αιγιαλείας – καθορισμό τιμολογιακής πολιτικής -σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Αιγιαλείας».
Στη συνεδρίαση παρέστησαν 12 από τα 16 μέλη του Δ.Σ.. 11 από τους παρόντες τυγχάνουν μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου (οι 10 ανήκουν στην παράταξη της δημοτικής αρχής) .Δεν παρέστη ο δήμαρχος Αμφιλοχίας (και μέλος του Δ.Σ. του ΦόΔΣΑ) Απόστολος Κοιμήσης .
Τα μέλη του Δ.Σ. ενέκριναν την αποδοχή των απορριμμάτων. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς μειοψήφησε ο Χρήστος Κουτρουμάνος (σύμβουλος του συνδυασμού του Παύλου Μοσχολιού) που ψήφισε λευκό .
Η απόφαση προβλέπει τη δυνατότητα μεταφοράς 500 τόνων ανά μήνα (το σχετικό αίτημα του δήμου Αιγιαλείας είναι για ποσότητα 3.500 τόνων για έναν χρόνο) ενώ το τέλος ταφής καθορίζεται στα 40 ευρώ ανά τόνο (πλέον ΦΠΑ 24%).
Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Στούπας εισηγούμενος το θέμα ανέφερε το χρονικό των τελευταίων εξελίξεων σημειώνοντας πως στις 5 Μαρτίου 2018 ο Δήμος Αιγιαλείας ζήτησε τη μεταφορά στο ΧΥΤΑ Στράτου της ποσότητας 6.000 τόνων απορριμμάτων για το χρονικό διάστημα ενός έτους.
Έλαβε ωστόσο αρνητική απάντηση από τον ΦΟΔΣΑ που επικαλέστηκε το γεγονός ότι ο ΧΥΤΑ Στράτου λειτουργεί με αναθέσεις σε εργολάβο μέσω διαπραγμάτευσης έως την ολοκλήρωση διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη με αποτέλεσμα να μη μπορεί να διαχειριστεί επιπλέον ποσότητες απορριμμάτων.
Ακολούθησε ωστόσο η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη διάθεση των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Αιγιαλείας σε πέντε ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδος και η εισαγγελική παρέμβαση.
Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πάνος Στούπας πλέον εξουσιοδοτήθηκε να προχωρήσει στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.
agrinionews
google page rank