Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Τι είπε ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος στον Δήμαρχο

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος μαζί με τη Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν και το Συμμαχικό Νεκροταφείο στον Άλιμο.

Τον Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, σύστησε στον Κάρολο, ο ναυτικός ακόλουθος της Βρετανικής Πρεσβείας. Σε κάποια στιγμή ο Κάρολος πλησίασε τον Δήμαρχο και του είπε:
«Πρέπει να είστε πολύ υπερήφανος που ο πιο σπουδαίος ιστορικός της Αρχαίας Ελλάδας ο Θουκυδίδης, έχει γεννηθεί στην πόλη σας».
O Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος κατά την επίσκεψή του στο Συμμαχικό Νεκροταφείο, κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των 2.067 πεσόντων στρατιωτών της Κοινοπολιτείας από την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Γερμανούς το 1941 και μετά το 1944.
Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τον Πρίγκιπα Κάρολο, του πρόσφερε ένα λεύκωμα του Αλίμου γραμμένο στα αγγλικά.
«Δυστυχώς θα μείνουμε μόνο τρεις ημέρες», είπε η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα στον Δήμαρχο, εκφράζοντας τον θαυμασμό της για το τοπίο που αντίκρισε, κατά την επίσκεψή της στα νότια προάστια.
Τότε ο Ανδρέας Κονδύλης είπε : «Στο επόμενό σας ταξίδι στην Ελλάδα, σας περιμένουμε να γνωρίσετε από κοντά την πλούσια σε ιστορία πόλη μας, η οποία διαθέτει τη μεγαλύτερη Μαρίνα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».
google page rank