Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου στις 21:00 στο Θύρρειο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας η Αρχαία Τραγωδία «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» του Ευριπίδη

Οι Καλοκαιρινές Πολιτιστικές διαδρομές του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας μετακομίζουν την Τετάρτη 8 Αυγούστου στο Θύρρειο για την Αρχαία Τραγωδία «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» του Ευριπίδη.
Στον αύλειο χώρο του μουσείο του Θυρρείου στις 21:00 μια από τις πολυσυζητημένες αρχαίες τραγωδίες θα παρουσιαστεί με είσοδο δωρεάν από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή. 
Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με την Εφορία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος στα πλαίσια της ανάδειξης του Μουσείου του Θυρρείου.
Τοποθεσια : Θύρρειο - Μουσείο Θυρρείου
Ώρα Έναρξης : 21:00 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
Λίγα λόγια για την Ιστορία της Ανδρομάχης και το έργο .
Η πολυζήλευτη “Ανδρομάχη”
Η αιχμαλωσία της Ανδρομάχης….. η αιχμαλωσία της αρετής και της αξιοπρέπειας της Ανδρομάχης… η πορεία της και η συντροφικότητά της…το αντίπαλον δέος της “Ωραίας” Ελένης.
Η Ανδρομάχη γνώρισε το σκληρό πρόσωπο του πολέμου και της αιχμαλωσίας, την κατάλυση της αξιοπρέπειας που καθορίζει η ελευθερία, γι αυτό καταριέται τους αίτιους κατονομάζοντάς τους άμεσα και σκληρά.
Το ένστικτο και η γνώση της την οδηγούν στο σωστό δρόμο και ζητάει βοήθεια από τον ευπατρίδη Πηλέα, για να γλυτώσει το γιό της.
Η Ανδρομάχη είναι ένα σημαδεμένο και μοιραίο πρόσωπο για όλους μας.
Μετά την Άλωση της Τροίας……μετά την Άλωση της Πόλης….
Μετά την Άλωση……. Η διαφύλαξη της πορείας του ανθρώπινου είδους, είναι στα χέρια και στην εσωτερική ικανότητα ορισμένων “σημαδεμένων” ανθρώπων. Αυτοί με τη στάση τους, με τον “ίσκιο” τους που λέει ο λαός, χαράζουν το δρόμο για μια νέα αρχή, έχοντας δεδομένο το ιστορικό παρελθόν και την ουσιαστική αξιοπρέπεια της Γνώσης.
Ο Όμηρος πολύ σωστά τοποθετεί την Ανδρομάχη δίπλα στον Έκτορα, υπογραμμίζοντας έτσι, ότι η αξιοπρέπεια η ανδρεία και η φιλοπατρία μπορεί να ταυτίζονται!!
“ Και των καλών δεν τα σβήνει τα χνάρια ο καιρός. Και να πεθάνουνε, λάμπ’ η αρετή τους”. (Ευριπίδης). 
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία Γιάννης Νικολαϊδης
Μετάφραση Κώστας Πολιτόπουλος
Σκηνικά Γρηγόρης Ριζόπουλος
Κοστούμια Όλγα Σχοινά
Μουσική επιμέλεια Στέφανος Νικολαϊδης
Φωτισμοί Στέφανος Κεραμιδάς
Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Φωτεινή Φιλοσόφου
Γιάννης Νικολαϊδης
Κώστας Κλάδης
Λεωνίδας Αργυρόπουλος
Χριστίνα Σιώμου
Βούλα Κώστα
Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας
google page rank