Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Λευκάδα : Παραλία Πόρτο Κατσίκι SOS. 20€ το σετ οι ξαπλώστρες

Με ικανοποίηση διαβάζω για τις αντιδράσεις και τις δράσεις που έχει προκαλέσει η τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών στην υπεροχή παράλια του Μύλου καθώς και για την έκταση που έχει πάρει το θέμα στον τοπικό τύπο και την καθολική εναντίωση στην εμπορική εκμετάλλευση της τελευταίας ίσως παρθένας παράλιας του νησιού μας.
Θα ήθελα όμως να αναφερθώ και να σας παρακαλέσω να αναφερθείτε δημοσιά και εσείς με την σειρά σας, στην «κακοποίηση” και την εμπορική εκμετάλλευση μιας έτερης παράλιας-διαμαντιού του νησιού μας και αναφέρομαι φυσικά στο γνωστό στα πέρατα του κόσμου Πόρτο Κατσίκι.
Η πεποίθηση μου είναι ότι θα έπρεπε να μην εκμισθώνονται και στην συγκεκριμένη παράλια θέσεις για ξαπλώστρες και ομπρέλες ώστε να διατηρείται αναλλοίωτος ο χαρακτήρας της. Από την στιγμή όμως που ο δήμος Λευκάδος και η κτηματική υπηρεσία αποφάσισαν ότι θα πρέπει να υπάρξει εκμετάλλευση της παράλιας κατά τον τρόπο αυτό θα έπρεπε να φροντίσουν τουλάχιστον να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες που διέπουν την σύμβαση του ιδιώτη που κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό.

Σε μια προχτεσινή μου επίσκεψη αρίθμησα περί τα 300(!!) χωρίς καμιά υπερβολή ζευγάρια ξαπλώστρες προς ενοικίαση με τον ιδιώτη να ζητά το εξωφρενικό τίμημα των 20€ το σετ και να μας κάνει και δωρο την ομπρελά όπως σχολίασε με το χαρακτηριστώ του χιούμορ!

Χώρος για να βάλεις την δίκη σου ομπρελά δε, ούτε λόγος μέχρι την μισή και πλέον παράλια, ούτε καν χώρος για να περπατήσεις άνετα. Μιλάμε για την απόλυτη δυσφήμιση και εκμετάλλευση για τους επισκέπτες.

Επί της ουσίας αναγκάζεσαι να καθίσεις θες δεν θες στις ξαπλώστρες γιατί κατεβαίνοντας από την σκαλί το μόνο που βλέπεις είναι ένας δάσος ομπρελών χωρίς τέλος.

Σύμφωνα με τους ντόπιους ο ιδιώτης έχει εκμίσθωση χώρο 240 τ.μ. συνολικά για την τοποθέτηση των ξαπλωστρών, 50 ζευγάρια δηλαδή και αυτά με το ζόρι… μέχρι τα 300 που έχει φτάσει ένα τσιγάρο δρόμος… και όσο για τον τζίρο που κάνει, κάντε τα μαθηματικά, άπλα είναι, 300 ζευγάρια επί 20€…

Και εδώ εγείρονται τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα σύμφωνα με τους ντόπιους και τους επαγγελματίες της περιοχής: Γιατί επιτρέπεται η καταπάτηση της παράλιας από της αρμόδιες αρχές?

Γιατί επιτρέπεται η αισχροκέρδεια έναντι των απελπισμένων επισκεπτών που χάνονται στο δάσος των ομπρελών? Τι κάνουν οι υπεύθυνοι? Γιατί δεν αφαιρείται η άδεια από τον ιδιώτη από την στιγμή που παραβιάζει τους όρους της σύμβασης?

Σε αντίστοιχη περίπτωση πέρυσι στην παράλια Αγιοφύλλι μαζεύτηκαν οι ξαπλώστρες και έγινε ανάκληση της άδειας του ιδιώτη, είναι αυτό δείγμα επιλεκτικής αντιμετώπισης?

Από όσο γνωρίζω έχουν υπάρξει αλλεπάλληλες καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, της κτηματικής υπηρεσίας και της αστυνομίας, παρόλα αυτά οι ξαπλώστρες αυξάνονται και πληθύνονται και οι εν λόγω υπηρεσίες κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους ως άλλες στρουθοκάμηλοι… και ρωτάω ξανά, γιατί αυτή η κωλυσιεργία, ποιος επωφελείται από την αδράνεια των υπηρεσιών, ως πότε θα αφήνουμε τους κερδοσκόπους να μας δυσφημούν, τι πρέπει να γίνει επιτελούς για να κάνουν οι υπεύθυνοι την δουλειά τους?

Απολαύστε υπεύθυνα το «υπέροχο” θέαμα στις φωτογραφίες! Κατά τα άλλα ο Δήμαρχος το έφτιαξε το Πόρτο Κατσίκι όπως έχουμε ακούσει στους απολογισμούς του κατά το παρελθόν.

Ελπίζω να δώσετε την δέουσα σημασία και δημοσιότητα στο θέμα καθώς μας αφορά όλους.

Υγ: Φυσικά από αυτή την δυσφήμιση δεν θα μπορούσε να λείπει η γνωστή καρικατούρα, ιδιοκτήτρια κοντινού εστιατορίου της περιοχής, που προσπαθεί με την εκνευριστική κόρνα της να μας πλασάρει την πραμάτεια της.

Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Φατούρος

πηγη : aromalefkada
google page rank