Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Άκτιος Δρόμος 1000 και 5000 μέτρων. Τρέχουμε στην Πόλη μας στις 7 Οκτωβρίου.

Παράλληλα με τον Άκτιο Δρόμο την Κυριακή 7 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν και αγώνες 1000 μέτρων και 5000 μέτρων. 
Είναι δυο αγώνες που συγκεντρώνουν πολλούς αθλητές από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας αλλά και από Δήμους , όπως η Πρέβεζα , η Λευκάδα , η Αμφιλοχία , το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι , η Ηγουμενίτσα και η Άρτας ( υπάρχουν και συμμετοχές από συλλόγους Αθήνας , Πάτρας , Ιωαννίνων κ.α )
Είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε την πόλη της Βόνιτσας και τις ομορφιές της . 
Οι δρόμοι την 5000 και 1000 μέτρων περνούν από ειδυλλιακές τοποθεσίες . Το Κάστρο ,το νησάκι της Κουκουμίτσας , το άλσος της Σάλτινης και τον παραλιακό δρόμο της Βόνιτσας . 
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να τρέξουμε όλοι μαζί με τους φίλους μας και τις οικογένειες σε ένα όμορφο αγώνα στις 7 Οκτωβρίου 
Αναλυτική ενημέρωση :
Οι αγώνες των 1000 μέτρων αφορούν μαθητές-τριες της B’-Γ’- Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας αλλά και παιδιά από άλλες περιοχές.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11:45 πμ με εκκίνηση την αφετηρία Πλατεία Δημαρχείου. Οι μικροί αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται από τις 11:00 στον χώρο του αγώνα .
Οι μαθητές-τριες θα κατευθυνθούν από το Δημαρχείο Βόνιτσας προς την παραλία και το Κάστρο (περιοχή Χώρα). Θα ακολουθήσουν τον χωματόδρομο μετά το λιμάνι και στο ύψος του ( Hora Paradiso ) θα στρίψουν πάλι προς την παραλία όπου και θα τερματίσουν στην Πλατεία Δημαρχείου.
Σε όλα τα παιδιά θα απονεμηθούν μετάλλια και δίπλωμα συμμετοχής και θα βραβευθούν με Κύπελλα οι τρεις πρώτοι μαθητές και οι τρεις πρώτες μαθήτριες . 
Για την συμμετοχή απαιτείται να συμπληρωθεί η ακόλουθη φόρμα συμμετοχής στο link https://goo.gl/FeqF1E (που για διευκόλυνση των μαθητών- γονέων θα διανεμηθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ) 
Στις 7 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί και ο αγώνας των 5.000μ. με ώρα εκκίνησης 09:30 .
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες, γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και μαθητές-μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου (αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα)
Ο αγώνας των 5000 μέτρων θα πραγματοποιηθεί σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.
Ο Αγώνας θα ξεκινήσει στις 9:45 πμ από τον τερματισμό του Ημιμαραθώνιου Ακτίου Δρόμου στην παραλία της Βόνιτσας στο ύψος του Δημαρχείου. 
Ο αγώνας θα κατευθυνθεί προς την Χώρα (περιμετρικά του Κάστρου) στην συνέχεια θα στρίψει στο ύψος του Ταχυδρομείου της Βόνιτσας προς την παραλία και αφού φτάσει στην τράπεζα Πειραιώς θα ακολουθήσει τον παραλιακό δρόμο προς την Κουκουμίτσα (θα γίνει ο γύρος της Κουκουμίτσας) και θα γυρίσει στην παραλία της Βόνιτσας τερματίζοντας στην Πλατεία Δημαρχείου.
Εγγραφές για τα 5000 μέτρα γίνονται καθημερινά από τις 08.30 πμ έως 14.00 μμ στα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας και στο τηλέφωνο 2643022232.
Νούμερα και βραχιόλια θα δίνονται το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Βόνιτσας από τις 18.00 μμ έως τις 20.30 μμ και την ημέρα του αγώνα στο Δημαρχείο της Βόνιτσας από τις 08.15 πμ έως και τις 09.00 πμ.
Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας να δηλώσουν συμμετοχή για να τρέξουμε όλοι μαζί για την πόλη μας .
Επίσης καλούμε όλους όσους θέλουν από όμορους Δήμους να επισκεφθούν την Βόνιτσα στις 7 Οκτωβρίου να έρθουν να τρέξουν για να γνωρίσουν τις «όμορφες γωνιές» της Βόνιτσας . 
Ο αγώνας των 5000 μέτρων πέρα από αθλητικός αγώνας είναι και οικογενειακός αγώνας.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
google page rank