Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΚΑΤΟΥΝΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

Μετά από συνάντηση των αντιδημάρχων από την ενότητα Μεδεώνος Στούπα Θεόδωρο και Προδρομίτη Σωτήρη με  την Δημοτική σύμβουλο Καρέλου Αθηνά και τον πρόεδρο του χωριού Θωμά Καφρίτσα πήραν την μεγάλη απόφαση για την ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ του χώρου του Παλαιού κοιμητηρίου της Κατούνας, τέτοια απόφαση δεν έχει τολμήσει κανένας μέχρι τώρα. 
Το παλιό κοιμητήριο καθαρίστηκε τουλάχιστον 4 φορές από την παρούσα Δημοτική Αρχή, αλλά όλο και δημιουργούταν προβλήματα λόγω του ότι έπαιρνε μνήμα ο καθένας όπου ήθελε και δεν υπήρχε σχέδιο, ούτε διάδρομοι να περάσουν άνθρωποι. 
 Η κατάσταση είχε πλέον φθάσει στο απροχώρητο η εγκατάλειψη δεν πάει άλλο. 
Ενώ η Κατούνα έχει και το καινούριο κοιμητήριο που κοντεύει να γεμίσει και αυτό αλλά η κατάσταση εκεί  είναι πολύ καλύτερη. Υπάρχουν οικογένειες που έχουν και στα δυο κοιμητήρια χώρους, αλλά έχουν μεταφέρει τα οστά των συγγενικών τους προσώπων από το παλιό στο νέο.   
Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι σε τι κατάσταση παρέλαβε και βρήκε  η σημερινή δημοτική αρχή  στο παλιό νεκροταφείο, γεμάτο πέτρες χώματα και αδρανή υλικά που δεν μεταφέρονται διότι δεν αναλαμβάνει κανένας την μεταφορά τους μιας και δεν περνάει μηχάνημα αλλά ούτε και εργάτες αναλαμβάνουν μιας και είναι μακριά από την είσοδο και διάδρομοι δεν υπάρχουν.
Η μεγάλη απόφαση που πάρθηκε είναι να γκρεμιστεί το τοίχος του κοιμητηρίου σε δυο σημεία και με τα μηχανήματα και εργατικό προσωπικό να μεταφερθούν έξω όλα τα αδρανή υλικά, να γίνουν διάδρομοι με τσιμέντο και να μπουν σε σειρά.
Ο Πρόεδρος της Κατούνας Θωμάς Καφρίτσας κάνει έκκληση προς τους κατοίκους της  όπως και στους ετεροδημότες να έρθουν σε επαφή με το αρμόδιο γραφείο στο Δημαρχείο Κατούνας και την αρμόδιο υπάλληλο Νάνσυ Παπακωνσταντή τηλ. 2646360206 έτσι ώστε  να ενημερώσουν ποιοι θέλουν από τα παλιά μνήματα που έχουν μεταφέρει τα οστά των δικών τους ανθρώπων στο Νέο κοιμητήριο να γκρεμισθούν, έτσι ώστε να βρεθεί χώρος για να ανοίξουν διάδρομοι.  

Ο χώρος του κοιμητηρίου είναι o χώρος που πρέπει να σεβόμαστε όλοι μας.


















google page rank