Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Ο Τσίπρας φόρεσε τη φανέλα του Αντετοκούνμπο: «Καμία ανοχή στο ρατσισμό»

Η ανάρτησή του Αλέξη Τσίπρα στο Instagram:
Τη στήριξη στους αδελφούς Αντετοκούνμπο εκφράζει ο πρωθυπουργός. Σε φωτογραφία που ανήρτησε στο Instagram ο Αλέξης Τσίπρας καταδίκασε τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Θ. Αντετοκούνμπο φορώντας τη φανέλα που φορά ο μπασκετμπολίστας στην Εθνική Ελλάδας. 
Στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός γράφει «σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το μίσος».
Τι έχει συμβεί με τον Τάκη Τσουκαλά και τον Θανάση Αντετοκούνμπο
O γνωστός οπαδός του Ολυμπιακού και της Θύρας 7 ήταν έξαλλος κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής και τα είχε με τη διοίκηση του Ολυμπιακού για τον σχεδιασμό της ομάδας στους κοντούς τονίζοντας πως ήταν λάθος, ενώ τόνισε πως ο Βασίλης Σπανούλης δεν γίνεται να παίζει τόσα πολλά λεπτά και δεν μπορεί να τρέχει πάνω κάτω.

Ο Τάκης Τσουκαλάς στη συνέχεια χαρακτήρισε τον παίκτη του Παναθηναϊκού Θανάση Αντετοκούνμπο πίθηκο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ένα μπ...λο είστε. Με έναν πίθηκο. Εκείνος ο Αντεμπακούκο πίθηκος είναι. Τι είναι αυτά που κάνει ο καραγκιόζης; 
Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του». 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ 3:14 ΛΕΠΤΟ
Απάντηση στη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο αδερφός του, Θανάσης, έδωσε μέσω των social media ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.
Λίγες μέρες μετά, ο αδελφός του παίκτη του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης, ξέσπασε, μέσω Instagram, υπογραμμίζοντας πως δεν θα αλλάξει αυτό το περιστατικό την αγάπη του για την Ελλάδα, προσθέτοντας «Είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει».
Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο:
Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα πω θα τραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες.. Αλλά είμαι σίγουρος άμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατήσω την σιωπή μου. Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό-ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα. Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ την περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα. Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος.
Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας».

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου και του ΕΣΡ για Τσουκαλά ζητά η Γιαννακάκη
Την παρέμβαση του ΕΣΡ και της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την αναφορά του Τάκη Τσουκαλά στον Θανάση Αντετοκούμπο μετά το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, που διεξήχθη την προηγούμενη Παρασκευή, για την Euroleague, ζητά, με επιστολή της, η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι ο Τσουκαλάς αποκάλεσε «πίθηκο» τον παίκτη του Παναθηναϊκού, Θανάση Αντετοκούνμπο, λίγες ώρες μετά το παιχνίδι στο κλειστό του ΟΑΚΑ.
www.zougla.gr
google page rank