Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Κορυφώθηκαν με επιτυχία σήμερα Κυριακή 30/12/18 οι εκδηλώσεις της 6ης Γιορτής της Τσιγαρίδας στην Κατούνα με την συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου




Συνεχίστηκε για 6 Χρονιά το έθιμο της τσιγαρίδας στην πλατεία της Κατούνας κάτω από μια ηλιόλουστη μέρα. 
Τις εντυπώσεις κέρδισε ο χορευτικός όμιλος Κατούνας που χόρεψε παραδοσιακά τραγούδια. 
Ένα μεγάλο γλέντι στήθηκε στην Πλατεία, όπου αναβίωσε για μία ακόμη χρονιά το έθιμο της «Γουρουνοχαράς» ή "Γουρουνογιορτής"  όπως λέγεται σε όλη την Ελλάδα.
Επισκέπτες από τις γύρω περιοχές  γεύτηκαν λαχταριστές τσιγαρίδες, αλλά και άφθονο κρασί, υπό τους ήχους μουσικής  με dj panos naxos.
Πρόκειται για ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στο παρελθόν όπου οι οικογένειες χρησιμοποιούσαν το χοιρινό λίπος για τη διατήρηση των προϊόντων.
Το χοιρινό κρέας, δε, τσιγαρίζονταν στα καζάνια με το λίπος του και πρόεκυπτε ένα λαχταριστό έδεσμα, οι τσιγαρίδες. Οι μνήμες αυτές, επιστρέφουν κάθε χρόνο σε πάρα πολλά της Ελλάδας όπως και στο Ξηρόμερο στις Φυτείες που ξεκίνησε πριν 14 χρόνια.
Στο χωριό μας ο τοπικός  Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαία Μεδεώνα ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και ο χορευτικός όμιλος Κατούνας αναβίωσε και φέτος την 6η γιορτή τσιγαρίδας συνοδευόμενες από τους ήχους παραδοσιακής μουσικής, κρασιού και παραδοσιακού χορού με το χορευτικό όμιλο Κατούνας. 
Και του χρόνου 
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

















































































Σε λίγο περισσότερες και βίντεο

Κουτιβής Ευάγγελος 
google page rank