Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Το κοσμοπολίτικο ελληνικό νησάκι που πας με τα πόδια βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία!!!



Όταν γράφει κάποιος με αγάπη για τον τόπο του, και παρουσιάζει τις ομορφιές του  πολλοί μπορεί να μην δώσουν μεγάλη σημασία ή την ανάλογη προσοχή. Όταν όμως έρχεται η αναγνώριση του τοπικού μας θησαυρού και ανάδειξη από άλλα site και βιβλία που πρωτοπήραν υλικό από εμάς τότε αισθανόμαστε υπερήφανοι, διότι πιστεύουμε πως προσφέραμε στο ελάχιστο στην ανάδειξη της περιοχής μας, μιας και αυτός ήταν ο σκοπός μας.
Ευχαριστούμε όλα τα τοπικά και site του εξωτερικού που έβαλαν πλέον στις σελίδες τους την περιοχή μας. 

Η συντακτική ομάδα του katouna news 


Το γραφικό νησάκι σε συνδυασμό με το καλοδιατηρημένο εξωκλήσι αποτελούν πόλο έλξης για περίπατο στο νησί από τους επισκέπτες της κωμόπολης της Αιτωλοακαρνανίας.
Απέναντι από την Βόνιτσα, βρίσκεται ένα περίφημο αξιοθέατο για την περιοχή. Το νησάκι της Κουκουμίτσας που αποτελεί το στολίδι της πόλης για τρεις λόγους. Διότι, από μακριά φαίνεται σαν μια ζωγραφιά μέσα στη θάλασσα, διότι με την γέφυρα πόλο έλξης για περίπατο στο νησί και για τον λόγο ότι εκεί βρίσκεται ο Άγιος Νεκτάριος.
Παλιά, οι κάτοικοι της Βόνιτσας για να επισκεφθούν το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου, με το χτύπημα της καμπάνας περνούσαν την θάλασσα από την παραλία της Σάλτινης που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, τον καιρό που το νησάκι δεν το συνέδεε η γέφυρα.
Πλέον, η γέφυρα δίνει μια διαφορετική αξία στο νησάκι που είναι εύκολα προσβάσιμο και όσοι περνούν από την Βόνιτσα θα πάνε να ανάψουν ένα κεράκι στο ξωκλήσι.
Σφύζει από ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες για πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόνιτσας και άλλων φορέων, ενώ αποτελεί επίσης αγαπημένο περίπατο για τους κατοίκους, αλλά και ασφαλές λιμάνι για τα ιστοπλοϊκά σκάφη.
Το 2013 είχε ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει εκποιηθεί. Δείτε έναν προορισμό που αποτελεί αγαπημένο σημείο για τους ντόπιους.
Απολαύστε μια πτήση του haanity πάνω από το νησάκι που ενώνεται με τη στεριά με πεζογέφυρα και μπορείς άνετα να πας με τα …πόδια.



iaitoloakarnania.gr
google page rank