Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Αγρίνιο: Ο Κώστας Καραγκούνης για τη μείωση παραγωγής εσπεριδοειδών και την μη καταμέτρηση της ζημιάς από τον ΕΛ.ΓΑ.

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης κατέθεσε ερώτηση στη βουλή για την για την ζημιά που έχει υποστεί η παραγωγή εσπεριδοειδών (μανταρίνια και πορτοκάλια) στην περιοχή του Αγρινίου και το γεγονός πως παρά τα αιτήματα καταμέτρισης από τους παραγωγούς ο ΕΛΓΑ δεν έχει πραγματοποιήσει καμία ενέργεια μέχρι και σήμερα. Η ερώτηση έχει ως εξής: 
«Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγρινίου, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας, λόγω κακών καιρικών συνθηκών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2018, έχει σημειωθεί σημαντική πτώση παραγωγής εσπεριδοειδών (μανταρίνια και πορτοκάλια) σε σχέση με προηγούμενα έτη. Σε ορισμένες δε περιοχές, όπως στο Δ.Δ. Καλυβίων του Αγρινίου, η ζημιά ανέρχεται ακόμη και στο σαράντα τοις εκατό (40%) της συνολικής παραγωγής. Από την πλευρά των παραγωγών – αγροτών της περιοχής, έχουν γίνει επανειλημμένως αιτήματα καταμέτρησης του ύψους της ζημιάς στον αρμόδιο Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.ΓΑ.), πλην όμως δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια σχετική ενέργεια μέχρι σήμερα.

Κατόπιν τούτου, ο Υπουργός ερωτάται:

Σε ποιες ενέργειες κι εντός ποιου χρονικού διαστήματος προτίθεται να προβεί το Υπουργείο ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες της περιοχής;»
google page rank