Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Εδώ κάποιος δηλητηρίασε παγώνι στην Αμφιλοχία, τι να λέμε τώρα…

Οι συνθήκες της ζωής είναι κάτι σχετικό, με άλλα λόγια όπως συνηθίσει κανείς. Στην Αμφιλοχία, για παράδειγμα, ένα παγώνι που ήταν μασκότ για την πόλη δηλητηριάστηκε και μας άφησε χρόνους έχοντας βεβαρημένο παρελθόν!
Λέγεται ότι ενοχλούσε πάντα αυτό το παγώνι, είχε καταγγελθεί ότι προκαλούσε ηχορρύπανση στην περιοχή! Δεν σημαίνει ότι γι’ αυτό δηλητηριάστηκε, ίσως να είναι σύμπτωση! Αλλά δεν καθόταν κι εκείνο ήσυχο…
Ακούγεται σαν μια ταινία γεμάτη μαύρο χιούμορ αλλά δεν είναι. Πρόκειται απλά για μια περίεργη άποψη για την ζωή στα αστικά κέντρα από πληθυσμούς που ίσως έπρεπε να μην ζουν στα αστικά κέντρα.
Οι πόλεις που έφτιαξαν οι προηγούμενες γενιές ήταν τόσο χωριάτικες και αβίωτες ώστε εδώ και μερικά χρόνια βγαίνουν προγράμματα για να φτιαχτούν υποδομές, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, ελεύθεροι χώροι, πράσινο!
Ίσως η τιμωρία εκείνου που το δηλητηρίασε(αν το δηλητηρίασε κάποιος, όμως οι υποψίες είναι βάσιμες γιατί έχει υπάρξει κι άλλο παγώνι που αποδήμησε εις Κύριον με τον ίδιο τρόπο)το παγώνι να ήταν να πρέπει να δίνει κάθε μήνα εξήγηση στο δημοτικό συμβούλιο της Αμφιλοχίας για το πώς του ήρθε και εχθρεύτηκε ένα… παγώνι!
Χωρίς να λέμε ότι η αιτία της δηλητηρίασης ήταν αυτή, σκεφτόμαστε κάποιον που τον ενοχλούν τα παγώνια! Ίσως πρέπει να τον πάνε σε ένα τόπο όπου έχει αληθινή ηχορρύπανση. Τώρα, χρονιάρες μέρες κάπου στο κέντρο μιας οποιασδήποτε πόλης, δίπλα από κάποιο μπαρ όπου διασκεδάζει ο κόσμος! Αν δεν ξέρεις πως είναι η ηχορρύπανση τότε νομίζεις ότι αυτή μπορεί και να είναι ένα παγώνι που… φωνάζει πολύ και δεν σε αφήνει να κοιμηθείς!
Ναι, το τερματίσαμε δεν υπάρχει αμφιβολία…
η συντακτική ζωική μονάδα του agriniopress

google page rank