Στην Αθήνα, οι Κατουνιώτες άκουσαν τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς από πολλά παιδάκια που πηγαίνουν από πολυκατοικία σε πολυκατοικία και στην συνέχεια ακολούθησε το έθιμο του σουφλιμά η σουβλιμά.
Εμείς απλά σας παρουσιάζουμε φωτογραφίες από τον ΣΟΥΦΛΙΜΑ των εορτών, ένα θαυμάσιο μεζέ που συνοδεύεται πάντα με κρασάκι.
Στην Αθήνα και τα αστικά κέντρα δεν είναι όπως στα χωριά μας διότι δεν έχουμε χώρους, τζάκια κλπ και όλα γίνονται σε μικρές ψησταριές και ηλεκτρικές μάλιστα.
Ο καλός σουφλιμάς γίνεται με χοιρινό κρέας χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις στη μαγειρική και στο ψήσιμο.
Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη ρίχνουμε στα κομμάτια κρέας που έχουμε κόψει και τα βάζουμε στην σούβλα . αυτό ήταν, σε λίγη ώρα έτοιμο .......βάζουμε λεμονάκι και ο σουφλιμάς ειναι να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.............. καλή όρεξη...........