Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Κώστας Καραγκούνης: «Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι προδιαγεγραμμένη»

Εθνικές εκλογές μπορεί να έχουμε και πριν από τον Μάιο, καθώς οι κάλπες εκ των πραγμάτων έχουν συνδεθεί με την τύχη της Συμφωνίας των Πρεσπών εκτιμά, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης.
Ωστόσο, προσθέτει ότι δεν έχει σημασία ο μήνας των εκλογών, καθώς η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν εξαρτάται από μήνες, είναι απλά πολιτικά προδιαγεγραμμένη».
Προεξοφλεί, μάλιστα, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί, και μάλιστα με ήττα στρατηγικών διαστάσεων στις επερχόμενες εκλογές. Μπορεί να αναβάλει για λίγο ακόμη τη μοίρα του, αλλά δεν μπορεί να την αποφύγει».
Σημειώνει ότι η ΝΔ είναι «διαχρονική», «η απαραίτητη παράταξη, η μεγάλη εφεδρεία του τόπου» και «έχει υποχρέωση να βγάλει τη χώρα από την παρακμή στην οποία βρίσκεται ως η σίγουρη κυβέρνηση που θα προέλθει από τις εκλογές του 2019».
Ως τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στην Οικονομία για το 2019 ο κ. Καραγκούνης θεωρεί ότι είναι: υπερφορολόγηση, εισπρακτική τρομοκρατία, ακρίβεια, συντάξεις πείνας, ανεργία των νέων άνω του 50% και μισό εκατομμύριο από αυτούς ήδη στο εξωτερικό. «Νομίζω ότι για τη Ν.Δ. στην οποία θα κληροδοτηθούν όλα αυτά θα ισχύσει το περίφημο σύνθημα της πρώτης διακυβέρνησης Καραμανλή μετά το 1974.
Παρέλαβε χάος, έφτιαξε κράτος», σημειώνει.
Σε ό,τι αφορά το τρομοκρατικό χτύπημα στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι, αν. τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. δηλώνει ότι «έχω μάθει από τη θητεία μου στο υπουργείο Δικαιοσύνης να είμαι επιφυλακτικός με ζητήματα που τυγχάνουν διερεύνησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας».
Ωστόσο «δείχνει» τις ευθύνες προς την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου. «Δεν είναι η Ν.Δ. που «κλείνει το μάτι» στον Κουφοντίνα, δεν είναι η Ν.Δ. που υπομειδιά για την επίθεση στο Λουκά Παπαδήμο, δεν είναι η Ν.Δ. που στοχοποίησε τον ΣΚΑΪ μποϊκοτάροντας τις εκπομπές του», δηλώνει και προσθέτει: «Αυτή η χώρα είναι μικρή και όλοι ξέρουν ποιος είναι ποιος.
Και η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την ανοχή όλων των παραπάνω είναι γνωστή σε κάθε Έλληνα, και πολύ φοβάμαι ότι έχουμε τόσο διαβρωθεί σε αυτή τη χώρα, ώστε ακόμα και οι ίδιοι όλα αυτά να μην τα αρνούνται»
google page rank