Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν και δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για το πότε θα ανακοινωθούν επισήμως οι στηρίξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον νυν δημάρχου Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλο, τον Δημήτρη Τραπεζιώτη στο δήμο Αγρινίου, τον Μάρκο Βασίλα στο δήμο Αμφιλοχίας, τον Δ. Μασούρα στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και τον Κ.Κουβαρά στο δήμο Θέρμο. 

Η μοναδική εκκρεμότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δήμος Μεσολογγίου, καθώς εκεί φαίνεται πως επικρατεί προβληματισμός για το αν θα έχει κώλυμμα ή όχι η υποψηφιότητα του Πάνου Παπαδόπουλου, λόγω της ιδιότητάς του ως διοικητή του Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας.
Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχει εκφράσει ενδιαφέρον να διεκδικήσει τη δημαρχία του Μεσολογγίου ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, Γενικός Γραμματέας του Υπ. Παιδείας σήμερα. Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης παρουσίαστηκε έγγραφο από το νομικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ που επιβεβαιώνει το κώλυμα, ωστόσο ο Π. Παπαδόπουλος παρουσίασε απαντητικό έγγραφο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων που αναφέρει πως δεν υπάρχει στην περίπτωσή του κώλυμμα και αυτό γιατί η έδρα του νομικού προσώπου στο οποίο είναι διοικητής είναι εκτός του δήμου Μεσολογγίου. Το θέμα δεν έχει ξεκαθαρίσει λοιπόν για την περίπτωση του δήμου Μεσολογγίου, παρά το γεγονός ότι κάποιοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως θα ήθελαν να «τελειώσουν» τον Π. Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ για το Μεσολόγγι το 2014. Επί του παρόντος και ο ίδιος ο Π. Παπαδόπουλος δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση του, αν δηλαδή προτίθεται να κάνει πίσω… ή αν θα προχωρήσει την υποψηφιότητά του ανεξάρτητα από τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Το βέβαιο είναι πως η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ για την περίπτωση του δήμου Μεσολογγίου μόνο ως διαδικασία δεν μπορεί να εκληφθεί και αυτό γιατί τα αρμόδια όργανα του κόμματος για να εκφέρουν γνώμη, όπως λένε πολλοί δεν έχουν συνεδριάσει, ενώ καμία άλλη πιθανή πρόθεση υποψηφιότητας δεν έχει κατατεθεί αρμοδίως στο κόμμα, παρά μόνο σε μέσα ενημέρωσης της περιοχής…
Μπιλιετάκι στον Κατσιφάρα
Αναφορικά με τις περιφερειακές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται να συζητήσει με τον Απόστολο Κατσιφάρα και να του δώσει την πρότασή του για ανθρώπους που θα μπορούσαν να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του νυν Περιφερειάρχη. Η συζητήση σε γενικές γραμμές περιστρέφεται γύρω από ονόματα που είχε συμμετάσχει το 2014 στο ψηφοδέλτιο του Β. Χατζηλάμπρου.
www.aerasnews.gr
google page rank