Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά με τους τεχνικούς του Δήμου για να επανέλθει η συνεχής ύδρευση της Τρύφου. (Ηλίας Παπάς, πρόεδρος Τρύφου).

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τρύφου κ. Ηλία Παππά για το πρόβλημα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες με το νερό μας ενημέρωσε: 

«Δεν είμαι ειδικός του θέματος, αλλά είμαι καθημερινά δίπλα στο πρόβλημα με τους τεχνικούς του δήμου για την επίλυση του. 

Καταρχήν να σας ενημερώσω πως η ύδρευση στην Τρύφου γίνεται από δύο σημεία που καταλήγουν στην κύρια δεξαμενή, ψηλά στο χωριό. 
Το ένα δίκτυο είναι το παλιό το οποίο έχει νερό αλλά τα πολλά σπασίματα που έχει ενδιάμεσα το χάνει στο δρόμο, διότι διανύει περίπου 10χλμ. Αν πούμε δίκτυο αυτό φέρνει λίγο νερό στην δεξαμενή και χρειάζεται αλλαγή όλου του δικτύου, δηλαδή ένα έργο από την αρχή. 
Και το δεύτερο είναι το νέο δίκτυο που δημιουργήθηκε με την γεώτρηση και το αντλιοστάσιο που κατασκευάσθηκε επί δημαρχίας Μεδεώνος Γιάννη Σεραφή. 
Με αυτό το νερό κυρίως παίρνει νερό το χωριό μας. 
Από το Σάββατο όμως παρουσιάζει ένα μεγάλο πρόβλημα στην γεώτρηση που είναι η αιτία του κακού. Η τεχνικοί του Δήμου άλλαξαν 3 φορές κάποιο συγκεκριμένο όργανο του αντλιοστασίου. Και μια σήμερα τέσσερις. 
Ξεκινάει δουλεύει κανονικά και το χωριό έχει για ορισμένες ώρες νερό στην συνέχεια όμως το πετάει και δημιουργείτε πάλι η βλάβη. Σήμερα το απόγευμα έρχεται άλλο ανταλλακτικό πιο ενισχυμένο από την Αθήνα και η τεχνική υπηρεσία θα το έχει τοποθετήσει μέχρι το βράδυ. 
Ελπίζω όλα να πάνε καλά, γιατί διαφορετικά μιλάμε για μεγάλη ζημιά στην άντληση του νερού με μεγάλο κόστος αλλά και χρονοβόρα. 
Σαν πρόεδρος του χωριού θέλω όσο κάθε άλλος να αποκατασταθεί η βλάβη, μένω συνεχώς δίπλα στα συνεργεία και βρίσκομαι σε επαφή με τον Δήμο. 
Να σημειώσω πως το χωριό δεν είναι τόσες μέρες χωρίς νερό όπως έχει γραφεί αλλά σταδιακά κόβεται. 
Σας ευχαριστώ που επικοινωνήσατε μαζί μου για το θέμα αυτό και είμαι πάντα στην διάθεσή σας».

Ευάγγελος Κουτιβής 
google page rank