Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Αιολικά έργα στα Ακαρνανικά: Αποκαρδιωτικές εικόνες καταστροφής &... «περηφάνιας»!




















   








Είχαμε παρουσιάσει, πριν λίγο καιρό, παρόμοιο άρθρο σχετικά με το περιβαλλοντικό έγκλημα στα όρη Ακαρνανικά (δείτε εδώ). Οι θλιβερές εικόνες που είχαμε τότε στα χέρια μας ήταν από το πρώιμο στάδιο των χωματουργικών εργασιών και των παρεμφερών έργων. Τώρα, διανύοντας τον Νοέμβριο του 2018, έχουμε στα χέρια μας εικόνες (το ίδιο θλιβερές...), από το τελευταίο μέρος των εργασιών, και τα συνολικά αποτελέσματα αυτών.

   Τα εξαρτήματα των 20 ανεμογεννητριών μεταφέρονταν τους τελευταίους δύο μήνες καθημερινά πάνω στο βουνό, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, με αμέτρητα δρομολόγια και τεράστιες «πομπές» τερατωδών φορτηγών μήκους περίπου 60 μέτρων, που με τη βοήθεια ρυμούλκησης βαρέων εκσκαφέων, κατάφερναν μετά από πολύωρες διαδρομές να φτάσουν στην κορυφή του βουνού. Την κορυφή που ποτέ ξανά δεν θα είναι όπως την γνωρίζαμε.



ΕΙΚΟΝΕΣ «ΠΑΡΑΚΜΗΣ» ΚΑΙ «ΜΕΣΑΙΩΝΙΣΜΟΥ»


  Πριν ξεκινήσουμε την προβολή των εικόνων που ονειρεύονται για ολόκληρη την Ελλάδα (ηπειρωτική και νησιωτική) οι ενεργειακές εταιρίες και οι εργολάβοι μαζί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ας προβάλουμε μερικές εικόνες «παρακμής» και «μεσαιωνισμού» (όπως θα χαρακτήριζαν όλοι αυτοί), από τα κάποτε παρθένα Ακαρνανικά Όρη, τα οποία δυστυχώς ποτέ ξανά δεν θα αντικρίσουμε έτσι:


Κοπάδι πρόβατα βόσκει στις πλαγιές των Ακαρνανικών



Η περηφανη Ψηλή Κορυφή (1.589μ.), χωρίς ανεμογεννήτριες...

Ο τελευταίος χειμώνας πριν την επιδρομή των εταιρειών
σε Πεταλά  & Ακαρνανικά.



ΕΙΚΟΝΕΣ «ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ» ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζουμε παρακάτω, προέρχονται από δημόσιες αναρτήσεις ατόμων που εργάζονται προκειμένου το τερατούργημα της εταιρείας «ΠΕΡΓΑΝΤΗ Α.Ε.» (θυγατρική της «ΘΕΡΜΗΣ Α.Ε.», θυγατρική της «ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε.»), να φτάσει εις πέρας, και να μπορούμε έπειτα να... καμαρώνουμε όλοι γι αυτό. 

 Οι ανεμογεννήτριες σιγά σιγά παίρνουν την τελική τους μορφή καθώς συναρμολογούνται και ανυψώνονται, οι νέοι πυλώνες υψηλής τάσης και τα αμέτρητα χιλιόμετρα νέου εναέριου δικτύου απλώθηκαν σε όλο το βουνό, και οι άνθρωποι χαίρονται και καμαρώνουν γι' αυτό το έργο τους...

Καμαρώστε κι εσείς:




Παρατηρήστε με πόση σύνεση και προσοχή
ρίχνουν τα μπάζα στο γκρεμό...





Φεβρουάριος 2019... το εργοτάξιο συνεχίζεται!





























αιολικα παρκα περγαντη αιτωλοακαρνανιας ξηρομερο






ανεμογεννητριες αιτωλοακαρνανια αιολικα παρκα

ανεμογεννητριες ακαρνανικα μπουμιστος περγαντη



ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ & «ΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ»

  Το εξοργιστικό και θλιβερό με την όλη υπόθεση, είναι ότι πολλοί είναι αυτοί που πλέον έχουν την δυνατότητα (αφού ανοίχτηκαν οι τεράστιοι δρόμοι) να ανέβουν με τις μηχανές τους ή τα αυτοκίνητα στο βουνό (που κάποτε κοίταζαν μόνο από μακριά), να βολτάρουν, να πετάξουν ίσως και τα σκουπίδια τους, και έπειτα να καμαρώσουν το μεγάλο έργο ανάπτυξης και αειφορίας που έγινε στην περιοχή τους, χωρίς να τους περνάει καν απ το μυαλό ότι όλο αυτό το πληρώνουν και θα συνεχίζουν να το πληρώνουν πανάκριβα για πολλά χρόνια ακόμα εν αγνοία τους, προκειμένου να απολαμβάνουν υψηλά κέρδη μόνο λίγοι και εκλεκτοί (εταιρία ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε.) από την μπίζνα που στήθηκε με τις ευλογίες της τοπικής αυτοδιοίκησης στα Ακαρνανικά...

  Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων ανθρώπων βλέπουμε στις παρακάτω εικόνες, τις οποίες τονίζουμε ότι βρήκαμε δημόσια αναρτημένες στην σελίδα της τοποθεσίας «Περγαντί» στο facebook:


Καμάρι για το μεγάλο κατόρθωμα.
Αυτά εκεί πίσω όμως, τι να είναι άραγε;;;
Α, ξέχασα... δεν μας νοιάζει!!!
Του κακόπεσε, του καημένου...
Άνετα κι ωραία, με φόντο τις ανεμογεννήτριες του Μυτιληναίου
στον Πεταλά!!! Μετά πάμε για καφέ στην Αμφιλοχία...
Έτοιμες... πίστες, για τους επίδοξους μηχανόβιους.
Να 'ναι καλά η ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε.


Άλλα 31 μόνο; Κρίμα, τελειώνει το έργο...
Δυνατός, όσο το Scania 144 σε υψόμετρο 1.400m








Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

  Στις παρακάτω εικόνες, αναφέρεται όλη η αλήθεια που πρέπει όλοι μας κάποια στιγμή να τολμήσουμε να αντικρίσουμε κατάματα, ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την πανελλαδική εξάπλωση της απαράδεκτης απάτης που στήνεται εις βάρος μας και εις βάρος του περιβάλλοντος:



Όλοι το πληρώνουμε χωρίς να έχουμε κάποιο αντίκρισμα.
Καμαρώνετε ακόμα για το «έργο» στα Ακαρνανικα;;;




ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ
ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ


ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕ 
ΜΕΣΩ ΦΟΡΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!!!
Ανεξάρτητοι - Ενεργοί Πολίτες Αιτωλοακαρνανίας
aiolikastinaitoloakarnania.blogspot
google page rank