Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Καλαμάτα: Κατέγραφε χωρίς να το ξέρει τον θάνατο του εικονολήπτη – Το νέο ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο!

Ο εικονολήπτης Κώστας Θεοδωρακάκης βρίσκεται μέσα στο πλάνο και συνεχίζει να τραβάει βίντεο. Η σαϊτα που έχει φύγει σαν ρουκέτα στην Καλαμάτα τον βρίσκει στο κεφάλι και τον σκοτώνει. Στο πάρκινγκ του Νέδοντα επικρατεί πανδαιμόνιο αλλά είναι πολύ αργά για τον 53χρονο πατέρα. Το νέο μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος Καλαμάτας στον γιο του αδικοχαμένου εικονολήπτη. Ο σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα το φετινό Πάσχα άφησε πίσω ένα νεκρό εικονολήπτη. Ο Κώστας Θεοδωρακάκης, πατέρας δύο παιδιών, έμελλε να καταγράψει τον θάνατό του, με την κάμερα που κάλυπτε το άκρως επικίνδυνο έθιμο.
Τη στιγμή εκείνη κατέγραφε τις ανατριχιαστικές εικόνες και μία γυναίκα, που βρισκόταν λίγο μόνο μέτρα πίσω από τον 53χρονο πατέρα. Στο βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, βλέπουμε τον Κώστα Θεοδωρακάκη να στέκεται με την κάμερα στα χέρια και να τραβάει τον σαϊτοπόλεμο.
Ξαφνικά, χωρίς να καταφέρει να αντιδράσει κανείς, η σαϊτα που έχει φύγει σαν ρουκέτα τον βρίσκει στο κεφάλι και σωριάζεται αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο. Στο σημείο επικρατεί πανδαιμόνιο αλλά δυστυχώς είναι πολύ αργά για τον 53χρονο.


Μετά το σοκ, άρχισαν οι έρευνες για τους υπεύθυνους της τραγωδίας, με τις συζητήσεις για το μέλλον του εθίμου να διαδέχονται η μία την άλλη.

Κεντρικό πρόσωπο σε αυτές τις συζητήσεις ο δήμαρχος Καλαμάτας. Ο κύριος Παναγιώτης Νίκας, βρέθηκε στο στόχαστρο του γιου του αδικοχαμένου εικονολήπτη, μετά τις πρώτες δηλώσεις που έκανε περί μη κατάργησης του εθίμου. Μετά τις αντιδράσεις ο δήμος αναδιπλώθηκε και το πρωί ο κύριος Νίκας, επανήλθε με δηλώσεις στον ΑΝΤ1.

Αφού χαρακτήρισε τον Κώστα Θεοδωρακάκη ως ένα άριστο επαγγελματία, είπε ότι οι ευθύνες της τραγωδίας, θα προσδιοριστούν από τη Δικαιοσύνη. Αναφερόμενος στο θεσμό, είπε πως «κρατά πολλές δεκαετίες», ενώ πρόκειται για «εκδήλωση που γίνεται σε δέκα περιοχές της Μεσσηνίας και στηρίζεται από ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, που δεν μπόρεσε να σταματήσει η δικτατορία».
Δήμαρχος Καλαμάτας: Καλύτερα από κάθε άλλη φορά τα μέτρα ασφαλείας

«Υπάρχει σωματείο με εγκεκριμένο καταστατικό από το Ειρηνοδικείο», εξήγησε, τονίζοντας πως «ποτέ δεν έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις χρηματοδότηση από το υπουργείο Οικονομικών».

Σημείωσε δε, πως τα μέτρα ασφαλείας που είχε λάβει ο Δήμος Καλαμάτας ήταν «καλύτερα από κάθε άλλη φορά» και ανέφερε χαρακτηριστικά την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στο σημείο και την αυτοοργάνωση των συμμετεχόντων.

«Ήταν μία κακιά ώρα», είπε για το θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου πατέρα δύο παιδιών, υπογραμμίζοντας πως «μετά από αυτό, ο θεσμός περνά από δύσκολη καμπή».

«Η Πολιτεία να λάβει μέτρα, να φτιάξει θεσμικό πλαίσιο», τόνισε ο Δήμαρχος, που ξεκαθάρισε σε σχέση με τις δηλώσεις του γιου του εκλιπόντας ότι «δε θα μπει σε καμία αντιπαράθεση μαζί του», σημειώνοντας πως «έχει δίκιο σε όλα αυτά που λέει». «Κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να προχωρήσει με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο», κατέληξε.

Για πλημμέλημα διώκονται οι 7 συλληφθέντες

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα οδηγηθούν το μεσημέρι οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου εικονολήπτη το βράδυ του Πάσχα, κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, στο χώρο στάθμευσης του Νέδοντα, στην Καλαμάτα.

Ειδικότερα, οι επτά συλληφθέντες, δηλαδή τα έξι μέλη του «μπουλουκιού» και ο δημοτικός σύμβουλος, θα δικαστούν σήμερα στις 13:00, με την αυτόφωρη διαδικασία. Χθες, τα επτά άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ θα παραμείνουν κρατούμενα μέχρι την δίκη.

google page rank