Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟ - ΚΑΤΟΥΝΑ-ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤ. ΤΖΟΥΡΟΣ- ΠΑΝΟΣ ΣΤ. ΤΖΟΥΡΟΣ: ΕΝΑΡΞΗ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Με ημερομηνία έναρξης την 10/12/2018 και διάρκεια τριών μηνών ξεκίνησε στην περιοχή μας η υποβολή των δικαιολογητικών των ιδιοκτητών για την ένταξή τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο. 

▶ Το Κτηματολογικό γραφείο που θα εξυπηρετεί την περιοχή μας βρίσκεται στο πρώην Δημαρχείο Στράτου , ωστόσο δίνεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης του κάθε ιδιοκτήτη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του κτηματολογίου
▶ Αναζητήστε στο αρχείο σας αντίγραφο των συμβολαίων (ή άλλων εγγράφων) που τεκμηριώνουν τα δικαιώματα που έχετε σε ακίνητα. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε τα σχετικά αντίγραφα μπορείτε να τα αναζητήσετε στον συμβολαιογράφο, στον οποίο συντάχθηκε η σχετική πράξη, ή στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο. 
▶ Τα πιστοποιητικά μεταγραφής, αν δεν τα έχετε στο αρχείο σας, μπορείτε να τα αναζητήσετε από το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο. 
▶ Τακτοποιήστε τυχόν εκκρεμότητες που αφορούν στην ακίνητη περιουσία σας (π.χ. συντάξτε οριστικά συμβόλαια, προγραμματίστε έγκαιρα τη μεταγραφή τους στο Υποθηκοφυλακείο κ.α.). 
▶ Στην περίπτωση που το δικαίωμά σας το έχετε αποκτήσει με χρησικτησία, αν δεν υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση, θα χρειαστεί να υποβάλετε διάφορα έγγραφα που αποδεικνύουν τη χρησικτησία (π.χ Ε9 20ετίας , λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ , συμβόλαια γειτονικών ιδιοκτησιών, μισθωτήρια, αποδεικτικά επιδότησης, πράξη αναγνώρισης ορίων, κ.λ.π). 
▶ Στην περίπτωση κληρονομίας πρέπει να αναζητηθούν τα έγραφα που αποδεικνύουν την κληρονομική διαδοχή των ακινήτων από τον θανόντα στον νέο ιδιοκτήτη εφόσον πάντα ο θανόντας διέθετε τίτλους ιδιοκτησίας . 
Το Τεχνικό μας γραφείο σας παρέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη δήλωσή σας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τον έλεγχο της ακίνητης περιουσίας σας. 
Με εκτίμηση , 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤ. ΤΖΟΥΡΟΣ ,ΔΙΠΛΩΜ. ΠΟΛΙΤΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π. ,ΤΗΛ. 6942896467 
ΠΑΝΟΣ ΣΤ. ΤΖΟΥΡΟΣ , ΔΙΠΛΩΜ. ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π. ,ΤΗΛ. 6942098348
google page rank