Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Τέλος οι «γαμοβαπτίσεις» στις εκκλησίες της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Η καθιερωμένη Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας πραγματοποιήθηκε, χθες 17 Απριλίου 2019, στο Αγρίνιο.

Στα πολλά που συζήτησε ο Μητροπολίτης με τους ιερείς είναι και η απόφαση για οριστικό τέλος στην τέλεση των «γαμοβαπτίσεων» στις εκκλησίες της περιοχής.
Στην τέλεση Γάμων και Βαπτίσεων μαζί προσφεύγουν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ζευγάρια πανελλαδικά. Την πρακτική αυτή ωστόσο πολλοί Μητροπολίτες της χώρας δεν την αντιμετωπίζουν θετικά και κατά καιρούς με προφορικές συστάσεις προέτρεπαν τους ιερείς να τις αποφεύγουν.
Οι απαγορεύσεις δηλαδή είχαν ελαστικό χαρακτήρα και φέρεται μέχρι τώρα να είναι στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε Μητροπολίτη αν αποδέχεται τη γαμοβάφτιση ή όχι καθώς δεν υπήρχε σχετική συνοδική απόφαση.
Χθες λοιπόν ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς στην ιερατική σύναξη φέρεται να ενημέρωσε για ρητή απόφαση του περί απαγόρευσης τέλεσης γάμου και βάπτισης μαζί. Θα επιτρέπεται την ίδια ημέρα στον ίδιο ναό η τέλεση των δύο μυστηρίων αλλά με ώρες διαφορά, πρωί-απόγευμα.
Παραδόθηκε μάλιστα στους ιερείς και η σχετική εγκύκλιος η οποία αναμένεται να αναγνωστεί στις εκκλησίες της περιοχής την Κυριακή του Θωμά.
agrinionews.gr
google page rank