Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Φυτείες: Να τερματιστεί τώρα ο εμπαιγμός

Σήμερα είδαμε ότι ο αγώνας των συμπολιτών μας στη Χίο ενάντια στα βιορευστά κατέκτησε μια σημαντικότατη ΤΑΚΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ενάντια στα βιορευστά που είχαν εγκριθεί στο Χωριό Λαγκάδα στο βόρειο τμήμα του Νησιού. 
Συγκεκριμένα οι Υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης και Σ. Φάμελος δεχόμενοι τις αιτιάσεις του Δήμου Χίου και των κατοίκων ανέτειλε την ισχύ της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για εγκατάσταση μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών.
Ωστόσο η σημαντικότατη αυτή εξέλιξη για τη Χίο και τους αγωνιζόμενους κατοίκους της, φαίνεται να αποτελεί για την κυβέρνηση μικροπολιτικό παιγνίδι, γιατί με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που, σωστά (εδώ), δέχτηκαν οι υπουργοί και ανέτειλαν ως επικίνδυνη και μη σύννομη την εγκατάσταση των βιορευστών στη ΧΙΟ, συνεχίζουν, σε μια αποθέωση του εμπαιγμού τους προς το Ξηρόμερο και την Αιτωλοακαρνανία, να θεωρούν ακίνδυνη και νόμιμη την αδειοδότηση των τριών μονάδων βιορευστών στις Φυτείες Ξηρομέρου. 
ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ! ΕΛΕΟΣ!
Ίσως η κυβέρνηση εντάσσει την απόφασή της στο μικροπολιτικό προεκλογικό παιγνίδι των ημερών, ώστε να ελπίζει στη διατήρηση της μονοεδρικής περιφέρειας της ΧΙΟΥ. 
 Όπως και να να χει οι αγωνιζόμενοι πολίτες, οι Φυτειώτες και οι Ξηρομερίτες, καθώς και όλοι οι δημοκράτες Αιτωλοακαρνάνες που πλαισιώνουν την Επιτροπή Αγώνα των Φυτειών ενάντια στα βιορευστά δεν νοιάζονται για τα μικροπολιτικά κόλπα, αλλά για την ουσία του τεράστιου προβλήματος, που έχει φορτωθεί στις πλάτες των αγωνιούντων κατοίκων του Ξηρομέρου.
Απαιτούμε κι εμείς την άμεση αναστολή των εγκαταστάσεων βιορευστών στις Φυτείες, που θα είναι ένα σημαντικό βήμα για την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ακύρωση των αδειών.
Απαιτούμε το σταμάτημα των αδιαφορίας των κυβερνητικών αλλά και των άλλων πολιτικών παραγόντων και του ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ σε βάρος των Ξηρομεριτών, την ενεργοποίησή τους έτσι ώστε άμεσα να ανασταλεί από την κυβέρνηση (και) η ισχύς της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νησιών για τις μονάδες καύσης βιορευστών στις Φυτείες.
Οποιαδήποτε διαφορετική στάση τους θα θεωρηθεί, όχι μόνο πολιτική ανικανότητα, αλλά και εχθρική συμπεριφορά προς τις Φυτείες και την ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου.
ΟΧΙ ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ!
ΟΧΙ ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ!
Η Επιτροπή αγώνα των Φυτειών ενάντια στα βιορευστά
http://sinidisi.gr
google page rank