Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Κι όμως, η Google κρυφακούει!

Ο τεχνολογικός κολοσσός επαλήθευσε τη διαρροή ηχογραφημένων συνομιλιών. 

Οι εργολήπτες της Google, σε τακτική βάση, ασκούν και αξιολογούν κάποιες καταγραφές συνομιλιών που γίνονται από το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Google Assistant, μέσω κινητών τους τηλεφώνων ή μέσω «έξυπνων» ηχείων όπως είναι το Google Home. 
Ο τεχνολογικός κολοσσός αναγνώρισε ότι πρόσβαση στις ηχογραφήσεις έχουν και άλλοι άνθρωποι όταν κάποιες από αυτές – στην ολλανδική γλώσσα- διέρρευσαν. Ο διευθυντής προϊόντων της Google επαλήθευσε τη διαρροή σε ανάρτησή του, τονίζοντας ότι η εταιρεία διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει πώς συνέβη αυτό.
Περισσότερες από χίλιες ηχογραφήσεις βρέθηκαν στη διάθεση του βελγικού ειδησεογραφικού δικτύου VRT NWS. Σε μερικές μάλιστα από αυτές τις συζητήσεις υπάρχουν και ευαίσθητη προσωπικά δεδομένα αλλά και πληροφορίες που καθιστούν εφικτή την αναγνώριση του ομιλούντος.
Μπορεί η Google να επιμένει πως δεν είναι εύκολη η ταύτιση του ομιλούντος μέσα από τις εν λόγω συζήτησεις αλλά άτομα από το βελγικό δίκτυο κατάφεραν να εντοπίσουν ακόμη και τις διευθύνσεις των ανθρώπων που συμμετέχουν στις συζητήσεις.
Η εταιρεία μάλιστα επισημαίνει πως οι ηχογραφήσεις γίνονται για να αναγνωρίζονται καλύτερα οι προφορές και οι διάλεκτοι.
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιείται κάτι τέτοιο καθώς υπάλληλοι της Google είχαν αποκαλύψει στις αρχές του έτους ότι ακούν ανώνυμες ηχογραφήσεις από την Alexa.
Στους όρους της Google, δεν αναγράφεται κάτι περί ηχογραφήσεων.
dikaiologitika.gr
google page rank