Ετικέτες

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

Συλλαλητήριο στον Άγριλο την Κυριακή 19 Ιανουαρίου. Μάριος Σαλμάς: θα στηρίξω τη θέληση της τοπικής κοινωνίας

Ο Μάριος Σαλμάς είναι ο μόνος από τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας που έδωσε το «παρών» στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμφιλοχίας για την αντίδραση στην κυβερνητική πρόσθεση για μεταφορά προσφύγων – μεταναστών στο πρώην Στρατόπεδο Ψαρογιάννη στον Άγριλο αν και σύμφωνα με τον δήμαρχο στη συνεδρίαση κλήθηκαν όλοι οι βουλευτές.
Η Αμφιλοχία άλλωστε είναι η γενέτειρα του Μάριου Σαλμά και ο ίδιος επισήμανε πως πρώτη φορά συμμετέχει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καθώς είναι πολύ σοβαρο το θέμα.

Στην παρέμβαση του ουσιαστικά ζήτησε να εκφραστεί η θέληση της τοπικής κοινωνίας την οποία και ο ίδιος θα στηρίξει εκτιμώντας πως «η δομή δεν ξεκινά αύριο άρα υπάρχει ο χρόνος για να γίνουν οι συζητήσεις».«Θα άρω τις επιφυλάξεις μου αν τις άρετε εσείς και όταν θα εχω καθαρή εικόνα για το θέμα. Θα υποστήρίξω ότι πείτε» είπε σημειώνοντας ωστόσο πως «το χειμώνα να κυκλοφορούν 200 αμφιλοχιώτες και 1500 ασιάτες δεν είναι η πόλη που θέλουμε. Είναι άλλη κουβέντα αν ήταν κλειστή δομή».

Σύμφωνα με τον κ.Σαλμά οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν έχουν ηδη ρίξει τον αριθμό των προσφύγων που προορίζονται για τον Άγριλο από 2000 σε 500. Δεν παρέλειψε ωστόσο να ρίξει και ένα καρφί: «Τώρα είμαι εδώ που ειμαι κυβερνητικός βουλευτής. Το 2011 δεν ήμουν στον Άγριλο αν και ήμουν αντικυβερνητικός βουλευτής. Γιατί ξέρω πότε πρέπει να είμαι».
agrinionews